menu Home
Algemeen

Een leeg graf

Paul | 12 januari 2023

Ingezonden brief

Op 11 maart 2013 heeft de steenhouwerij mede met behulp van het hierbij geplaatste formulier een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een gedenkteken.

Die vergunning werd op 19 maart 2013 verleend en op de vergunning staat vermeld dat ik rechthebbende ben van het graf van mijn moeder.

Op 7 maart 2019 heeft een personeelslid van de begraafplaats Vredehof geconstateerd dat er geen rechthebbende bekend zou zijn, waarna het graf aan de gemeente komt te vervallen en aansluitend is besloten de grafbedekking te verwijderen.

Op 8 januari 2020 trof ik, zoals inmiddels bekend is, een leeg graf aan.

De afgelopen drie jaar is er veel gebeurd, is er veel informatie opgevraagd en verkregen en daarbij kwam nog een bijzonder detail naar voren, namelijk dat het lijkt, aldus een personeelslid van de begraafplaats, dat de urn zonder kennisgeving op het graf was geplaatst, dat het een eigen initiatief was.

Is het raar dat ik me afvraag wat voor mensen er werkzaam zijn geweest op de begraafplaats, want blijkbaar zijn zij niet in staat hun eigen administatie op waarde te beoordelen?

De woordkeus “geweest” is overigens een bewuste keuze want inmiddels is publiekelijk bekend dat het oude team is vervangen door een nieuw en dat dit laatste team in november (nog) niet in staat was om de lichtjesavond te organiseren.

Corine Stolk 

Written by Paul

Comments

This post currently has 2 comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.