Mooie prestatie handbalsters!

Paul | 19 december 2022

door Hans Muntz

De Drechtsteden handbalsters hebben zaterdagavond een prestatie van jewelste neergezet. Bij koploper R.O.A.C. werd in de allerlaatste seconde een verdiend gelijkspel behaald. Trainer Bart Keijzer was dan ook heel trots op zijn team.

Na vijf nederlagen op rij waren de verwachtingen voor de uitwedstrijd bij koploper R.O.A.C. niet al te hoog. In het ijskoude Rijpwetering was het de thuisclub die al snel het voortouw nam. Drechtsteden had het lastig tegen deze technisch goede tegenstander. Maar hoe verder de eerste helft vorderde, hoe meer Drechtsteden vat kreeg op de thuisploeg. Bij rust keek de ploeg aan tegen een 11-7 achterstand. De tweede helft was van een prima gehalte. Volgens coach Bart Keijzer zelfs de beste tweede helft van dit seizoen. Drechtsteden lag R.O.A.C. het vuur aan de schenen. Met name Laura Gorter en Demi Muller speelden een goede wedstrijd. Voorzichtig werd het verschil steeds kleiner. Toch leek het erop dat er geen loon was na het harde werken. Maar de kroon kon toch worden gezet op deze goede wedstrijd. Laura Gorter schoot in de laatste seconde van de wedstrijd van afstand de 21-21 binnen.

“Als we dit niveau in het vervolg van de competitie kunnen neerzetten, dan voorzie ik voor ons een plaats in de middenmoot. Jammer dat de competitie nu drie weken stil ligt,” vertelde Keijzer na afloop. Zondag 15 januari gaat de competitie verder. Dan staat om 11.05 uur de wedstrijd bij Twist 2 op het programma. Een tegenstander die net onder Drechtsteden staat met maar één punt minder. Een degradatie kraker dus!