Handballers geven onnodig winst uit handen

Paul | 19 december 2022

door Hans Muntz

Opnieuw moest de ploeg optreden zonder coach Lazar Popov. “Vervelend, maar privé omstandigheden laten zich niet regisseren. Daarom hebben wij (Marco Bakema en Sven Stok red.) opnieuw de honneurs waargenomen. Helaas zonder een positief eind resultaat. In het laatste deel van de wedstrijd verloren we een beetje ons hoofd met een nederlaag tot gevolg”, vertelde Bakema na afloop.

Tegenstander Groene Ster 2 uit Zevenbergen stond iets lager op de ranglijst. Net als Drechtsteden verloor de ploeg vorige week van één van de koplopers. De winnaar van deze wedstrijd kon bij winst in het spoor blijven van de kopgroep. Het was in het eerste deel een aantrekkelijke wedstrijd. Beide ploegen gingen voor de winst en ontliepen elkaar niet veel (14e minuut 8-8). Via een tussensprint werd er iets afstand genomen, 11-8 en 15-12, maar echt los kwam de ploeg niet van de Brabanders. In tegendeel zelfs, met name Geert Segers wist keeper Max Erkelens regelmatig het nakijken te geven. Zodoende was er ook bij de rust geen verschil (17-17). In het tweede deel startte Drechtsteden nonchalant. Tot tweemaal toe kon Groene Ster zelfs een kleine voorsprong nemen. Intussen kreeg scheidsrechter Branderhorst het steeds drukker. Over en weer vielen er gele kaarten en tijdstraffen. Groene Ster was soms slimmer en dit leidde weer tot frustratie bij Drechtsteden. Bij een stand van 26-25 in de 19e minuut stond Drechtsteden ineens met twee man minder. Groene Ster greep zijn kans en kwam op 27-29 in de 26e minuut. Drechtsteden verloor het overzicht waardoor Groene Ster redelijk eenvoudig de voorsprong kon vasthouden. Uiteindelijk verloor Drechtsteden in de tumultueuze laatste minuten met 29-30. Onnodig, was de veel gehoorde reactie na afloop. Sommige spelers verliezen hun hoofd, het overzicht en lopen tegen onnodige tijdstraffen aan.

Zondag 15 januari gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen Hercules 2. Opnieuw een tegenstander die weliswaar lager op de ranglijst staat, maar wel een eerste team heeft dat hoger uitkomt. Net als Groene Ster gebruikt Hercules het tweede regelmatig om spelers van het eerste minuten te laten maken. Voor Drechtsteden is het van belang dat de punten in eigen huis blijven zodat er nog zicht blijft op de kopgroep.