Drechtsteden handballers zakken naar middenmoot

Paul | 12 december 2022

door Hans Muntz

Het kan verkeren in de Hoofdklasse C. Waar de Drechtsteden mannen de tweede plek hadden kunnen bemachtigen zakt de ploeg nu voorlopig naar plek 5, al blijft het verschil met de koplopers Westlandia en Feyenoord beperkt tot 3 punten.

Opnieuw moest coach Lazar Popov verstek laten gaan wegens ziekte. Sven Stok en Marco Bakema namen de honneurs waar. Tegenstander Feyenoord 2 had zich goed voorbereid op deze wedstrijd en zich versterkt met een speler uit de landelijke A jeugd en één uit het eerste. Bij Drechtsteden maakte Vincent Du Buisson. na zijn kuitblessure, voorzichtig zijn eerste minuten na een afwezigheid van 9 weken. Richard van Dijke was ook beperkt inzetbaar. Hij was een dag eerder als scheidsrechter door zijn enkel gegaan. Het was voor Drechtsteden in het eerste deel even wennen. Een tegenstander die op kracht en tempo de bovenliggende partij was. Na een ruime achterstand (12-6) knokte de ploeg zich voor rust nog terug naar 15-12. Het tijdens de rust gemaakte plan om Feyenoord eerder op te vangen had geen resultaat. Feyenoord liep verder uit. Drechtsteden had de verdediging niet op orde en er ontstond te veel ruimte. In het laatste deel van de wedstrijd, waarin ook Richard van Dijke nog enkele speelminuten kon maken, kwam de ploeg weer naderbij. Een nederlaag was helaas niet meer te voorkomen (31-27).

Gezien het niveau van de tegenstander en de huidige kracht van Drechtsteden, nog niet op volle sterkte, was men toch tevreden met het resultaat. Na de winterstop hoopt de ploeg weer op volle oorlogssterkte te zijn. Maar eerst staat zondag nog de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. In de Reyerhal ontvangt de ploeg Groene Ster 2 uit Zevenbergen. Een geduchte tegenstander die in het verleden al liet blijken zich niet zomaar te laten verslaan. De wedstrijd begint om 13.40 uur.