Simpele zege Drechtsteden handballers

Paul | 5 december 2022

door Hans Muntz

Zondag hebben de handballers van Drechtsteden een simpele zege behaald op de reserves van Oliveo. Onder leiding van vervangend coach Sven Stok, Lazar Popov zat met corona thuis, hadden ze geen kind aan de rode lantaarndrager.

Naast de afwezigheid van Popov waren ook (nog steeds) Vincent Du Buisson en één van de twee keepers, Lennard Huisman, niet inzetbaar. Max Erkelens werd daarom geassisteerd door de keeper vanuit het tweede Jordy Vreugdenhil. De eerste vijftien minuten was het éénrichtingsverkeer. Kwam Oliveo dan toch nog eens voor Erkelens, dan was hij het die de gasten meestal van het scoren afhield (7-3). Aanvallend was met name Nils Erkelens doeltreffend met zes treffers voor de rust (11-5). Ook na de rust ging de thuisclub gestaag door met scoren. De gasten uit Pijnacker hadden weinig tot niets in te brengen, 18-9 in de twaalfde minuut van de tweede helft. Sven Stok kon dan ook de teugels iets laten vieren en bracht voor het laatste deel ook Jordy Vreugdenhil en Maurice van Dijken binnen de lijnen. Drechtsteden liep dan ook eenvoudig uit naar een 29-18 overwinning. Een wedstrijd stond onder prima leiding

van Anita van Oorschot.

Door deze overwinning blijft de ploeg dan wel op plaats 3, maar is het verschil met de twee koplopers ineens nog maar 1 punt. Zondag staat er een ontmoeting op het programma met één van die twee ploegen. Om 15.00 uur staat in de Asterlo in Rotterdam de ontmoeting met Feyenoord twee op het programma.

Sven Stok, al langere tijd geblesseerd. nu tijdelijk coach voor zieke Lazar Popov.