menu Home
Gemeente Nieuws

Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

Paul | 5 december 2022

Ridderkerk krijgt een nieuwe kinderburgemeester. Alle kinderen die in groep 7 van één van de Ridderkerkse basisscholen zitten en in Ridderkerk wonen, mogen tot 9 januari solliciteren.

De kinderburgemeester draagt aan het eind van 2023 het stokje over aan de volgende kinderburgemeester.  Met deze speciale ‘baan’ krijgen kinderen tot en met twaalf jaar een duidelijker stem en kunnen zij kennismaken met het reilen en zeilen van de gemeente. De kinderburgemeester heeft verschillende taken. Hij/zij gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse en de herdenkingen op 4 en 5 mei. Het gaat vooral om activiteiten voor kinderen en jongeren. Hij/zij praat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Andere kinderen uit de gemeente kunnen de kinderburgemeester hierom vragen en informatie geven. De kinderburgemeester is het aanspreekpunt voor de kinderen in de gemeente. De kinderburgemeester doet een ‘verkiezingsbelofte’ (bijvoorbeeld dat kinderen meer gaan bewegen of minder gaan pesten) die hij/zij gedurende het jaar vervult.

Om een kinderburgemeester te kunnen aanstellen, zijn kandidaten nodig. Kinderen in groep 7 en hun ouders vinden op ridderkerk.nl/kinderburgemeester meer informatie over de aanmeldprocedure.

Burgemeester Anny Attema riep in een filmpje kinderen op om te solliciteren

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.