menu Home
Politie

Honderden kilo’s vuurwerk gevonden in woonwijk dankzij tip

Paul | 2 december 2022

Dankzij een tip via team criminele inlichtingen vond het vuurwerkteam van Rotterdam Zuidzijde dinsdag 29 november 437 kilo professioneel vuurwerk. Het vuurwerk lag zonder enige bescherming opgeslagen in een woning in Rotterdam-Zuid en een huis in Ridderkerk-Oost, met alle risico’s van dien. Twee mannen van 19 uit die woonplaatsen zijn aangehouden. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die besluit of ze vast blijven zitten.

Het vuurwerkteam startte samen met het flexteam van Rotterdam-Zuid het onderzoek op basis van een tip over vermoedelijke vuurwerkhandel. Daarbij kwamen de twee verdachten in beeld. Bij een controle bleken zij inderdaad in het bezit van een hoeveelheid vuurwerk. Dat gaf reden om verder onderzoek te doen in hun woningen. In Rotterdam vond het team ruim 70 kilo zwaar vuurwerk, in Ridderkerk was dat meer dan 330 kilo. Een potentieel levensgevaarlijke situatie in een drukke woonwijk, die dankzij een onderzoek na de tip van een getuige beëindigd kon worden.

Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. De verdachten worden vrijdag 2 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of ze langer blijven vastzitten.

Stop een gevaarlijke situatie. Deel uw informatie.
Vuurwerk dat niet op een juiste, professionele manier wordt opgeslagen kan levensgevaarlijk zijn. Niet alleen omdat het natuurlijk bijzonder explosief is bij brand, maar ook omdat illegaal vuurwerk heel instabiel en onvoorspelbaar kan zijn. Het kan bijvoorbeeld ook al ontploffen door warmte of statische elektriciteit. Dat levert onaanvaardbare risico’s op. Niet alleen voor de direct aanwezigen of bewoners, maar ook voor de directe omgeving. Heeft u ook informatie of sterke vermoedens over de handel in of opslag van zwaar vuurwerk? Meld het via 0900 – 8844 of Team Criminele Inlichtingen 088 – 6617734 Dat mag ook anoniem via M 0800 – 7000

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.