Drechtsteden naar winst

Paul | 21 november 2022

door Hans Muntz

Zondagmiddag hadden de handballers van Drechtsteden een verstrekt D.W.S. 2 op bezoek. De Schiedammers, nog puntloos, hadden de ploeg aangevuld met spelers uit het eerste. Na een lastige start werd het toch een mooie overwinning.

D.W.S. speelde de eerste tien minuten met een gesloten verdediging waardoor het voor Drechtsteden op de cirkel moeilijk was om er door te komen. Ook vanuit de tweede lijn kon moeilijk het doel gevonden worden. In het verloop van de eerste helft kwamen er barsten in het spel van de tegenstander en ontstond er ruimte. D.W.S. ging wat offensiever spelen.  Vanuit een gesloten verdediging kwamen er mogelijkheden via diverse break-outs. Hierbij was met name Justin Vlasblom trefzeker. Bij de rust was het verschil vier treffers (14-10). In de tweede helft kon de voorsprong worden uitgebreid naar een flink verschil (20-12). Voor trainer Lazar Popov een mooi moment om de junioren Julyan Baijens en Jeffrey Schmitt meer speelminuten te geven. Met prima spel, een goede dekking en mooie aanvallen werd het een prima 29-24 overwinning. Volgens Stefan Soeteman een opsteker na het verlies en gelijkspel in de laatste twee wedstrijden. Ook de inpassing van junioren verloopt steeds beter. Julyan Baijens krijgt ook steeds meer speelminuten. Een ander positief bericht komt uit de ziekenboeg. Vincent Du Buisson start deze week weer met de training al zal het nog wel even duren eer hij inzetbaar is. Het enige smetje op de wedstrijd waren enkele incidenten binnen de lijnen. Sommige spelers hebben moeiten met het bedwingen van hun emoties. Dit moet gewoon beter en is nergens voor nodig. Een punt van verbetering.

Zondagmiddag staat er een uitwedstrijd op het programma. Om 14.45 uur wordt de eerste bal geworpen bij Twist in Vlaardingen. Drechtsteden schuift door naar een vierde plek met 9 punten uit 7 wedstrijden. Drie punten minder dan de koplopers Westlandia en Feyenoord.

Foto’s: Ruud de Jong