Slikkerveer deelt de punten met Fc Binnenmaas

Paul | 7 november 2022

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 5 november 2022 trad Slikkerveer aan voor de eerste thuiswedstrijd op het vernieuwde kunstgras op het hoofdveld op Sportpark het Reijerpark. Tegenstander was Fc Binnenmaas. Het vernieuwde hoofdveld werd officieel geopend door voorzitter Rinus Hitzert en terreinchef Cor van Dam.

Meteen al in de eerste minuut van de wedstrijd was Slikkerveer gevaarlijk. Bas Mulder zag zijn kopbal ternauwernood naast gewerkt worden door doelman Botterhuis van Binnenmaas. Daarna bleef Slikkerveer het gevaarlijkst, maar kreeg het pas de volgende goede kans in de dertiende minuut toen Bas Mulder op de linkerflank zijn tegenstander passeerde en vanaf de achterlijn voorzette op Ronald Capelle, die was opgedoken in het centrum van de aanval. Helaas zat er net een verdediger tussen voordat Ronald gevaarlijk kon worden. In de zestiende minuut bereikte Binnenmaas voor eerst ook het doel van Slikkerveer, maar het afstandsschot was een makkelijke prooi voor Patrick Werkhoven. In de 24e minuut schoot Robert Kosten vanaf de rand van de zestien op doel, maar Botterhuis stond goed opgesteld. Tien minuten later was het wel raak. Sander Hazebroek was goed vrijgelopen bij de tweede paal, kreeg de bal keurig op maat en tikte beheerste binnen: 1-0. In de 37ste bereikte Ryan van Dongen Bas Mulder met een fraaie crossbal. Vanaf de rechterflank kwam Bas Mulder slim naar binnen, passeerde daarmee meerdere verdedigers en schoot verwoestend in de rechter bovenhoek: 2-0. Slikkerveer leek de wedstrijd nog voor rust helemaal op slot te gooien, maar een derde treffer bleef uit. Aan de andere kant was Binnenmaas in de blessuretijd via een lang opgebouwde aanval heel dicht bij het doel van Patrick Werkhoven gekomen. Youri van Noort benutte het buitenkansje en maakte daarmee de aansluitingstreffer: 2-1. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft pakte Slikkerveer meteen weer het initiatief terug. Sander Hazebroek zag een eerste kans nog net op tijd verdedigd worden, maar in de 47ste minuut was het wel raak. Bas Mulder was op de rechterflank doorgekomen en zette precies op maat voor, waarna Sander de bal eenvoudig kon binnenwerken: 3-1. Slikkerveer dacht weer een goede marge te hebben opgebouwd, maar dat duurde slechts twee minuten, want een foutje in de eigen defensie werd afgestraft door Delano Oehlers, die van dichtbij kon binnenschieten: 3-2. Daarna werd het een spannend duel, met kansen voor beide teams. Invaller Damion Janssen was twee keer dichtbij het doel om tot scoren te komen. Bij de eerste poging was de uitgekomen Botterhuis net iets sneller bij de bal en de tweede poging ging over het doel. In de 72ste speelde Binnenmaas snel voorwaarts door het centrum. Junior van Esch werd slim in stelling gebracht en schoot de 3-3 binnen. Binnen deze minuut had Slikkerveer alweer op voorsprong kunnen komen, maar de inzet van Damion Janssen verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Het slot van de wedstrijd kon twee kanten op. Beide ploegen kregen nog kansen om tot scoren te komen. Cerezo Fung-A-Wing zag zijn schot net naast getikt worden door Botterhuis en een schot van Chevillio Halden verdween in het zijnet. Het bleef zodoende 3-3. Komende zaterdag 12 november speelt Slikkerveer om 15.00 uur uit bij VVGZ in Zwijndrecht.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Romain van Bruggen, Ryan van Dongen, Denno Stoffels (74 – Cerezo Fung-A-Wing), Jesse Ringlever (60 – Damion Janssen), Robert Kosten, Michel Louwerens, Ronald Capelle (60 – Chevillio Halden), Bas Mulder en Sander Hazebroek (84 – Aaron Plaizier).

Foto’s: Arjan ’t Jong