Drechtsteden handballers doen zich te kort

Paul | 6 november 2022

door Hans Munts

Trainer/coach Lazar Popov was na afloop zwaar teleur gesteld. “Ik had deze ploeg de winst gegund, maar de eerste twintig minuten hebben ons genekt. Maar we hadden de volle buit alsnog kunnen binnenhalen als we de laatste minuten slimmer waren geweest. Nu stond er 25-25 na afloop van de ontmoeting met Saturnus Leiden op het scorebord.”

De start in de thuiswedstrijd was zeer matig. Al snel keek de ploeg aan tegen een 0-4 achterstand. Nils Erkelens probeerde hier verandering in aan te brengen maar zijn doelpogingen troffen meer lat en paal dan doel. De tegenstander uit Leiden, hadden pas één overwinning in vijf wedstrijden, putte moed uit de voorsprong. Drechtsteden met Jeffrey Keekstra in de basis begon aan inhaal race. Dit koste veel kracht en energie. Toch lukte het om in de 19e minuut aan te haken (8-8) en leek de weg omhoog gevonden. Saturnus Leiden ging Nils Erkelens mandekking geven waardoor de opmars een beetje stokte. Toch was er een kleine voorsprong bij rust (13-12).

In deel twee van deze wedstrijd ging het aanvankelijk opnieuw minder (16-18), maar Drechtsteden knokte zich opnieuw terug in de wedstrijd. Verdedigend stond het beter en ook de dekking was beter verzorgd. Rond de 17e minuut ging het ineens heel snel en kwam de ploeg op voorsprong (22-19) en leek de buit binnen. In de 24e minuut, bij en stand van 23-21, waren er grote mogelijkheden om de winst definitief veilig te stellen. Enkele individuele fouten brachten de gasten echter weer in de wedstrijd. Toen ook Stefan Soeteman met een  twee minuten straf naar de kant moest was ook gelijk de organisatie weg. Drechtssteden ging niet goed om met de laatste twee minuten en zag het 50 seconden voor het einde 25-24 worden. Deze tijd had de ploeg slim moeten uitspelen, maar raakte de bal kwijt waarna de ploeg uit Leiden in een alles of niets poging een vrije bal verdiende. Voor deze bal genomen werd was de tijd verstreken maar moest die bal nog wel worden gegooid. Het is dan onbegrijpelijk dat deze bal dan alsnog door de opgetrokken muur in heen in het doel verdwijnt (25-25).

Popov en de ploeg waren dan ook zeer teleurgesteld in het eindresultaat. Popov vertelde na afloop dat hij zijn ploeg, met vele invallers, de winst zeker had gegund. “We hadden slimmer moeten zijn in die laatste minuten, dan hadden we de winst verdiend binnen gehaald. Wij missen nog al wat spelers, maar de vervangers vanuit het tweede, Jeffrey Keekstra en Maurice van Dijken, waren goede vervangers.” Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Roda’71. Aanvang 14.15 uur in de Zevenkampse Ring in Rotterdam.

Foto’s: Ruud de Jong