Drechtsteden handballers winnen van Gemini

Paul | 31 oktober 2022

door Hans Muntz

Nog zonder Vincent Du Buison, maar weer wel met Nils Erkelens, werd zondag een nuttige overwinning geboekt op Gemini. Met trainer/coach Lazar Popov zelf regelmatig binnen de lijnen en een goed spelende Richard van Dijke werd het 24-19.

De doelpunten waren in het eerste deel van de wedstrijd duur. In de 10e minuut stond het pas 4-3. Drechtsteden had tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Dat gold niet voor het scheidsrechters koppel Terpstra/Bleyenberg. Zij vonden het nodig om voor kleine vergrijpen direct handelend op te treden. Nils Erkelens werd hier binnen 10 minuten de dupe van met een gele kaart en tijdstraf. Drechtsteden, met de goed spelende Richard van Dijke, nam afstand van de gasten (7-4) en bouwde een 12-8 voorsprong op bij rust. In het tweede deel werden de snellen straffen op Erkelens hem fataal. Hij moeste na 3 gele kaarten met rood al snel naar de kant. Ook Hugo Wolthuis haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij verstapte zich waardoor het aantal wissel mogelijkheden zeer beperkt was. Maar verdedigend stond het onder de sterk keepende Lennard Huisman als een huis. Aanvallend was het soms wat slordig maar met enkele mooie break-outs via Justin Vlasblom bleef de ploeg aan de goede kant van de score. Drechtsteden eindigde de wedstrijd uiteindelijk zonder wissel mogelijkheden, maar het sterke collectief haalde verdiend de overwinning binnen met 24-19. Zorgelijk is wel de smalle basis. Door blessures moet coach Popov regelmatig zelf binnen de lijnen komen, iets wat eigenlijk niet gewenst is. Ook de aanvulling met junioren is niet altijd mogelijk.

Zondag speelt de ploeg opnieuw thuis. In de Reyerhal is Saturnus Leiden om 14.00 uur de tegenstander. Deze ploeg staat met twee punten uit vier wedstrijden in de onderste regionen. Toch is het een niet te onderschatte tegenstander. Zondag maakten zij het de ongeslagen koploper Feyenoord ontzettend lastig. De Rotterdammers kwamen met 30-31 met de schrik vrij. Popov hoopt zondag weer te kunnen beschikken over Wolthuis. Voor Vincent Du Buison komt de wedstrijd nog te vroeg.

Foto’s: Ruud de Jong