Slikkerveer kansloos onderuit tegen Sparta

Paul | 30 oktober 2022

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 29 oktober 2022 speelde Slikkerveer uit bij koploper Sparta AV in Rotterdam. Op de bank verving Nick Geluk de afwezige trainer Driss El Akchaoui. Nick Geluk kon vandaag niet beschikken over de spelers Cerezo Fung-A-Wing, Valerio Vers, Robert Kosten, Iwan Tewelde en John van Vugt.

In de openingsfase van de wedstrijd trok Slikkerveer meteen het initiatief naar zich toe, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Na een kwartier spelen nam Sparta het initiatief over en kreeg het een eerste kansje. In de 20ste minuut trok Sparta ten aanval op de rechterflank. Een voorzet werd bij de tweede paal hard in eigen doel geschoten door Denno Stoffels: 1-0. Daarna leek het alsof de kopjes omlaag gingen en voor Sparta de rode loper werd uitgelegd. In de 26ste minuut viel al de 2-0 na een aanval over de rechterflank, die in het centrum werd afgerond door Jordi de Zwart. In de volgende minuut was het al weer 3-0 door Jeremy Stork, die een aanval over meerdere schijven knap afrondde. Net voor de rust werd het zelfs 4-0, nadat een voorzet vanaf links bij de tweede paal op doel werd geschoten door Jordi de Zwart. Toevallig kwam de bal tegen Lucas van Oeveren, waarna de bal in het doel verdween.

In de tweede helft besloot Slikkerveer ondanks de achterstand toch de aanval te gaan zoeken waar het kon. Een eerste kans was er voor Michel Louwerens, die naast schoot. Ook Ronald Capelle zag zijn schot gestuit. Dit keer was het keeper Groenenboom die redde. Aan de andere kant kreeg Sparta ook meerdere kansen om de score verder uit te breiden, maar Patrick Werkhoven verrichte meerdere goede reddingen. Tien minuten voor tijd mocht Sparta een vrije trap nemen net buiten de zestien. Lucas van Oeveren schoot de bal hard en zuiver in de kruising: 5-0. In het restant van het duel werd niet meer gescoord, omdat Patrick Werkhoven nog een aantal fraaie reddingen verrichte. Al met al een terechte nederlaag, die wellicht wat te hoog is uitgevallen.

Aankomende zaterdag 5 november speelt Slikkerveer om 15.00 uur thuis tegen Fc Binnenmaas. De wedstrijd wordt gespeelde op het vernieuwde hoofdveld, dat voorafgaande aan het duel feestelijk in gebruik zal worden genomen.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Romain van Bruggen, Ryan van Dongen, Denno Stoffels, Ronald Capelle, Jesse Ringlever, Michel Louwerens, Bas Mulder, Damion Janssen (72 – Sander Hazebroek) en Mitchell Drogt (80 – Sem Seifi).

Foto’s: Roelie ’t Jong