Dik verdiend punt voor Rijsoord

Paul | 30 oktober 2022

door Wim de Rooij

Rijsoord heeft, net als tegenstander De Zwerver, zaterdag een eerste en dik verdiend punt binnengehaald. In een waar voetbalgevecht werd het vijf minuten in de blessuretijd 3-3 en gezien het totale wedstrijdbeeld is dit een terechte uitslag. Direct na het derde doelpunt was er onder aanvoering van de tijdens de wedstrijd continue irritante aanvoerder van De Zwerver Lucas Adelino veel commotie rond de bank van Rijsoord. Gelukkig zegevierde het gezonde verstand en kon scheidsrechter Arjan Verhoeve affluiten. De leidsman had geen gemakkelijke zaterdagmiddag en kon de wedstrijd alleen in de hand houden door het strooien met gele kaarten als ware het pepernoten. Bij thuiskomst zal de scheidsrechter nog zeker ‘overuren’ moeten maken om de dertien gele kaarten te registreren. Rijsoord bleek hierin de winnaar te zijn met zeven gele kaarten en de andere zes waren er voor de thuisploeg. Later deze week, als de stofwolken zijn opgetrokken, zal duidelijk zijn wat de serie gele kaarten voor Rijsoord zullen betekenen.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg de technisch staf te maken met het om persoonlijke redenen afhaken van eerste doelman Zafer Bal. Hij heeft zijn spullen ingeleverd en zal, zoals het er nu naar uitziet, dit seizoen niet meer voor Rijsoord uitkomen. Mede daardoor is Sander van Groningen de eerste doelman van Rijsoord geworden. Verder was het duidelijk dat er zaterdagmiddag wat moest gebeuren. Zowel de thuisploeg als promovendus uit de tweede klasse als de Kraaien als degradant uit de hoofdklasse zitten nog zonder punten en daarin zou deze wedstrijd verandering moeten brengen. Het zou de teams wellicht op weg kunnen helpen naar een betere positie op de ranglijst.

Finishing touch

Onder prima weersomstandigheden voor de tijd van het jaar begon de wedstrijd. Al na drie minuten haalde scheidsrechter Verhoeve voor Mark Zwang de eerste gele kaart uit zijn zak. De beste man zal zich niet gerealiseerd hebben dat hij nog vele malen de kaart uit zijn zak moest halen. Soms terecht voor flinke overtredingen, maar (te) vaak voor lichte vergrijpen. Na tien minuten mocht alles wat De Zwerver een warm hart toedraagt de eerste keer juichen. Uit een vrije schop, ook weer voor een redelijk licht vergrijp, stond alles goed opgesteld. Echter Robin Lodder koos met zijn linkerbeen de onbedreigde linkerhoek en scoorde de 1-0 voor de thuisclub. Een snelle achterstand voor Rijsoord en hoe zouden de spelers daarmee omgaan? De teams bleken echt aan elkaar gewaard te zijn. Rijsoord kwam regelmatig in de buurt van het doel van De Zwerver, maar de ‘fnishing touch’ oftewel de doelpunten ontbraken. Rijsoord was zeker niet kansloos en zo ging een schot van Danny Haasdijk net over en werd een tweed schot van hem moeizaam gekeerd door doelman Ziggy Schutte. Tegen het einde van de eerste helft bleek scheidsrechter Verhoeve het redelijk moeilijk te hebben met alles wat er op het veld gebeurde, maar ook gelukkig voor de scheidsrechter brak de rust aan.

Rijsoord kwam goed uit de kleedkamer en zette direct druk op hun tegenstander. Zo was er al direct een goede kans na een actie van de hardwerkende Jari Bendt. Danny Haasdijk schoof de bal echter net naast het doel. De supporters van Rijsoord gingen er eens goed voor zitten of staan. Na zeven minuten eindelijk de verlossing en het tegendoelpunt voor Rijsoord. Bij een aanval zorgde Danny Haasdijk voor verwarring en kon Jari Bendt met een achteloos schuivertje de gelijkmaker aantekenen; 1-1. Rijsoord was weer in de wedstrijd. Met nog een half uur te spelen was Rick Verloop dicht bij een succesje, maar Sander van Groningen blokkeerde het schot met zijn voet. De spanning werd opgevoerd en was steeds meer voelbaar, ook bij de supporters. Een kleine twintig minuten verving Rafael Andrade de geblesseerde Mark Zwang. Andrade zal zich toen niet beseft hebben voor Rijsoord de ‘man of the match’ te worden. Zeker niet toen drie minuten later Niek Meijer in de fout ging en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Jermain Bebrout ontfermde zich over dit buitenkansje; 2-1. Rijsoord moest weer op jacht naar de gelijkmaker en die zou een kleine tien minuten later ook komen toen scheidsrechter Verhoeve Rijsoord een strafschop toekende. Rafael Andrade liet Schutte kansloos; 2-2. Rijsoord bleef op zoek naar de overwinning en (alweer) Andrade was dicht bij de voorsprong, maar zijn ziedende schot werd stijlvol gepareerd door Schutte. Het werd meer en meer een waar voetbalgevecht met alles wat daarbij hoort. In de voorlaatste minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong. De assistent van De Zwerver vlagde eerst ten onrechte een buitenspelsituatie van Rijsoord af en uit de tegenaanval scoorde Tom Ferier de 3-2 voor de thuisclub. De Zwerver dacht hiermee de overwinning binnengesleept te hebben, maar dat bleek niet zo te zijn. Eerst was er nog een schot van Rafael Andrade dat via de bovenkant van de lat ‘achter’ ging. Maar in de vijfde minuut van de blessuretijd was er dan toch de beloning voor Rijsoord, toen Andrade wel het doel wist te vinden en de meer dan verdiende gelijkmaker aantekende; 3-3. Direct daarna onrust op het veld, maar uiteindelijk heeft iedereen rustig de kleedkamer opgezocht.

Volgende week ontmoet Rijsoord de andere Zwervers en nu CCV Zwervers. Het team uit Capelle aan den IJssel speelde zaterdag gelijk. Met eenzelfde inzet als deze zaterdagmiddag moet er voor Rijsoord toch wel wat ‘te halen’ zijn. De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur. Spelers en technische staf worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Sander van Groningen – Kevin Versteeg – Mark Zwang (71. Rafael Andrade) – Timo Versteeg – Niek Meijer – Chakib Lechheb (64. Everlon Zimmerman) – Jari Bendt – Stefan Havelaar (46. Mike Hoogstad) – Danny Haasdijk – Damian Muller (71. Jochem Kouwenhoven) – Dogukan Kulup (46. Francesco Messina).