menu Home
Algemeen

Bijeenkomst digitale criminaliteit

Paul | 17 oktober 2022

Babbeltrucs, woninginbraken, whatsapp fraude, phishingmails enz. Het zijn een paar voorbeelden die tegenwoordig vaak voorkomen maar waar je je met enkele handige tips, trucs en adviezen goed tegen kan beschermen. De Week van de Veiligheid is net achter de rug maar met de donkere dagen voor de deur is het toch goed om bij bovenstaande onderwerpen stil te staan.

Vanuit Ridderkerk Langer Gezond wordt er op dinsdag 25 oktober een interactieve voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Het thema is veiligheid bij digitale criminaliteit. Zeker ouderen en senioren zijn de laatste tijd doelwit van slimme criminelen en dit kan zorgen voor financiële en emotionele schade. Het is daarom belangrijk om je hier goed tegen te beschermen. Ook veiligheid in en om het huis wordt besproken, zoals goede verlichting en inbraakveiligheid.

De bijeenkomst is in samenwerking met de politie Ridderkerk. Vanuit de politie is wijkagent Ricky Molly aanwezig. Hij zal vertellen over verdachte situaties, babbeltrucs, meekijken met pinnen, oplichting zoals ‘Phishing’ en ‘Spoofing’. Ook wordt er stil gestaan bij de (on)mogelijkheden om meer ellende te voorkomen. Halverwege is er een korte pauze. Buurtpreventie Bolnes is deze ochtend ook aanwezig. Buurtpreventie zal vertellen wat ze precies doen en wat ze voor u kunnen betekenen. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten of vragen te stellen. De ochtend zit dus boordevol tips en adviezen over de digitale veiligheid maar ook over uw eigen veiligheid in en om uw huis. De inloop is tussen 10.00 – 10.15 uur. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 13.00 uur. De locatie is de Ridderzaal in het gemeentehuis, Koningsplein 2.

De koffie/thee staat klaar en deelname is gratis.

U kunt zich inschrijven via e-mail info@facetridderkerk.nl. Telefonisch aanmelden mag ook bij Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.