menu Home
Sport

Handballers Drechtsteden weer in competitie

Paul | 26 september 2022

door Hans Muntz

Zondag starten de handballers van Drechtsteden (samenwerking van Conventus Zwijndrecht, D.E.S.’72 Papendrecht en Saturnus’72 Ridderkerk) met de zaalcompetitie. Na een seizoen, met een zeer rommelig verloop van de competitie, miste de ploeg net de tweede plek die recht gaf op nacompetitie voor promotie. Hopelijk gaat het dit seizoen beter.

Het slot van de vorige competitie eindigde chaotisch. Veel wedstrijden werden afgelast en/of verzet waardoor na de laatste wedstrijd nog niet duidelijk was op welke plek de ploeg zou eindigen. Uiteindelijk bleek enkele weken later dat het een derde plek geworden is. Trainer Lazar Popov is hier achteraf niet ongelukkig mee, “we hadden met een plaatsje hoger nog kunnen gaan voor promotie, iets wat misschien best gelukt was, maar of we dan ook toe waren aan de tweede divisie vraag ik mij af. Enkele spelers zijn gestopt, keeper Sven Stok is geblesseerd en de open gevallen plaatsen worden nu ingenomen door jeugd. Goede spelers met talent, maar we zullen het team toch opnieuw moeten opbouwen. Dat dit nu opnieuw gebeurd in de hoofdklasse C lijkt mij prima”.

De selectie is inmiddels alweer 6 weken in training en staat vlak voor de aanvang van de competitie. Er is veel getraind en gespeeld. Vorige week donderdag werd de tweede divisie ploeg H.V.O.S. met 26-25 verslagen. Zondag kwam Feyenoord 2 op bezoek. De Rotterdammers, aangevuld met enkele spelers uit het eerste, waren uiteindelijk het laatste kwartier te sterk voor de thuisploeg. Tot aan de 40e minuut ging het gelijk op, maar daarna was de pijp leeg en werd het een 24-35 nederlaag. “Je kan zien dat de tegenstander, die ook uitkomt in de Hoofdklasse C, al verder is met de opbouw. Je ziet meer automatische, iets dat er bij ons nog meer moet worden ingeslepen”, was de reactie van Popov na afloop.

Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Hercules 2 in Den Haag. Een sterke tegenstander die net als Feyenoord kan beschikken over een grote selectie. Bij Drechtsteden ontbreekt in ieder geval keeper Sven Stok. Hij kampt al een langere tijd met diverse blessures en het zal dan ook nog wel even duren eer hij weer kan aanhaken.

Keeper Lennard Huisman onder vuur, foto Hans Muntz
Lazar Popov, foto Hans Muntz

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.