menu Home
Algemeen

Een kijkje bij Het Anjerhuis

Paul | 24 september 2022

Door Corine Stolk

“Onbekend maakt onbemind” dacht men in het Anjershuis.

Dus werden de buurtbewoners van het tehuis uitgenodigd om kennis te komen maken met het tehuis, een deel van het personeel en de bewoners. Het tehuis is in coronatijd van start gegaan.

Noodgedwongen gebeurde dat in alle stilte en men was blij zich nu eindelijk een keer te kunnen presenteren aan de buurt. In het tehuis wordt op kleine schaal gespecialiseerde zorg geboden voor mensen met dementie. Er zijn 22 bewoners, en 30 personeelsleden die zorgdragen voor de dagelijkse gang van zaken in het tehuis. Alle bewoners hebben een eigen kamer/studio met een eigen sanitaire ruimte en dat alles ook nog voor een betaalbare prijs. Daarnaast zijn er twee gemeenschappelijke huiskamers, één beneden en één boven, en een gemeenschappelijke recreatieruimte. In die ruimte staat een wensboom, met nog te vervullen hartewensen.

De bewoners hebben veel vrijheid, mogen het dagritme van thuis aanhouden, dus ochtend- en avondmensen zitten elkaar niet in de weg. Ook kunnen en mogen zij grote delen van de dag gewoon naar buiten, maar om binnen te komen moet je je wel melden. Er wordt iedereen dag vers gekookt door een professionele kok en in het weekend wordt dat geregeld door een aantal gastvrouwen. Waar mogelijk helpen bewoners mee. De boodschappen worden gedaan bij de wijksupermarkt Boon’s Markt, die in dit geval deze ook nog aan huis bezorgd. Op het moment dat we werden rondgeleid, was men gezamenlijk bezig met de voorbereiding van een appeltaart voor het weekend. We zagen al snel dat er ruim ingekocht zal moeten worden.

Er verdwenen namelijk met enige regelmaat stukjes appel in de monden van inwoners. 
We vonden het leuk om even binnen te kijken en hoorden ook nog een saillant detail. De ingang van het tehuis had aan de Anjerstraat moeten zitten. Helaas bleek de fundering verkeerd te zijn gestort en is men van daaruit verder gaan bouwen waardoor de ingang aan de Bloememstraat terecht is gekomen. Helaas, maar het blijft al met al toch gewoon een mooie anjer in de bloemenbuurt en.-straat.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.