menu Home
Algemeen

Jubileumexcursie Gorzenpark

Paul | 18 september 2022

Op zaterdag 24 september organiseert Natuurvereniging Eiland IJsselmonde een excursie in het Gorzenpark. Natuurgids Aart van Dragt start om 14.00 uur bij de parkeerplaats aan de Gorzenweg (nr 5) te Ridderkerk. Aan de excursie zijn geen kosten verbonden. Opgeven is niet nodig.

Het park kan als voorbeeld dienen voor veel andere parken op IJsselmonde waar om protesten tegen het kappen van bomen te voorkomen de dicht op elkaar geplante bomen niet tijdig worden gedund en de bomen elkaar in hun ontwikkeling in de weg staan. Zulke stakerige bomen hebben geen toekomst. Gelukkig laat het Gorzenpark zien hoe het ook kan. Dit is vooral te danken aan een goede begeleiding (lees tijdig dunnen) van de jonge aanplant in de eerste veertig jaar. Daarbij is 95 procent van de destijds  aangeplante bomen en struiken  verdwenen. Maar die ruimte is gevuld met kolossale bomen, vijftig jaar jong! Dit en meer over de ontwikkeling van het park komt aan de orde tijdens de excursie met gids Aart van Dragt.

Gorzenpark foto Aart van Dragt

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Bloemenhuis van der Waal
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.