menu Home
Algemeen

Wijkagenten Ridderkerk amper bereikbaar

Paul | 16 september 2022

door Jan Hein Visser

De kritiek op de bereikbaarheid van de Ridderkerkse wijkagenten zwelt aan. Diverse inwoners klagen al een tijdje via de diverse social media kanalen dat ze geen flauw idee hebben wie het nu precies zijn. Contacten met hen verlopen tergend langzaam, als er al ooit een reactie komt. Daarbij spreken sommigen letterlijk over maanden. Het is algemeen bekend dat de politie het vaak te druk heeft, maar daardoor lijkt het persoonlijk contact in de wijken steeds verder te verwateren. Dit bleek ook wel bij de ‘buurtent’ die half september werd georganiseerd in de wijk Bloemenbuurt. Diverse maatschappelijke organisaties presenteerden zich aldaar om contact te leggen met buurtbewoners. De opkomst was al zeer gering door het tijdstip in de voormiddag van een werkdag, maar ook voor dat ene uurtje dat de tent er stond en waarbij verkondigd was dat de wijkagent er zou zijn, bleek nu juist deze afwezig. Daarop dropen de meeste buurtbewoners die wél kwamen gedesillusioneerd af.

Burgemeester: je kunt ze gewoon bellen

Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 15 juni gaf de tijdelijk nog zittende burgemeester Anny Attema op kritiek van enkele raadsleden aan ‘dat je de wijkagent gewoon kunt contacteren’. De contactgegevens van alle wijkagenten in Ridderkerk worden immers wekelijks in de krant De Combinatie gepubliceerd. De opmerkingen van de burgemeester leidden meteen alweer tot hoon.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Bloemenhuis van der Waal
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.