menu Home
Algemeen

C&A en Fit for Free sluiten deuren in oktober

Paul | 16 september 2022

door Jan Hein Visser

Ridderkerk krijgt dit najaar twee grote verliezen te verwerken op het gebied van voorzieningen. Het fitnesscentrum Fit for Free op het Reyerparc sluit per oktober namelijk definitief de deuren in Ridderkerk. Er wordt geen nieuw huurcontract meer aangegaan met de vastgoedeigenaren van sportcomplex Reyerparc. Dit hebben sporters bij de club recent te horen gekregen. Leden met een vast contract dat nog doorloopt na oktober kunnen dat niet voortijdig opzeggen. Zij kunnen namelijk verder sporten in Rotterdam of Barendrecht, wat Fit for Free dichtbij genoeg zijnde alternatieven acht. Menigeen is intussen echter naar concurrenten in Ridderkerk overgestapt. De fitnessclub in het Reyerparc deed al langere tijd amper aan vernieuwing van fitness-apparatuur en ook de ruimte die werd gehuurd in het Reyerparc is intussen gedateerd en hoognodig aan een flinke modernisering toe. Tijdens de coronacrisis zijn, onder meer wegens de van overheidswege verplichte sluiting, forse verliezen geleden. Men kiest nu dus voor een vertrek.

C & A sluit 29 oktober de deuren permanent

Modereus C&A sluit zo goed als zeker op 29 oktober 2022 definitief haar deuren in Ridderkerk. Dit bevestigt het personeel. Een interventie van wethouder Van Os heeft tot op heden in ieder geval niet tot een positieve wending geleid. Die interventie had tot doel om een terugdraaien van het besluit te bewerkstelligen. Het personeel in de winkel houdt zich enkel nog bezig met een leegverkoop van de aanwezige voorraden. De winkel krijgt al sinds weken geen nieuwe voorraad meer aangeleverd en dit staat ook niet meer op de planning. Het personeel van de Ridderkerkse vestiging begrijpt de motieven voor de sluiting niet en stelt ‘dat ze er spijt van gaan kringen’, omdat de winkel helemaal niet slecht draait. Men gaat echter uit van een verloren zaak: de laatste werkdag én openingsdag voor het publiek is gepland voor zaterdag 29 oktober. Daarna valt het doek voor C&A Ridderkerk. Het modeconcern wil zich richten op de winkels in de grotere plaatsen en op de online webshop.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.