Rijsoord nog niet klaar voor start competitie

Paul | 11 september 2022

door Emo van Dijk

De ‘Kraaien’ speelden deze zaterdag hun tweede poulewedstrijd in de bekercompetitie. In een wedstrijd tegen het in de andere eerste klasse uitkomende LRC Leerdam speelde Rijsoord een kansloze wedstrijd en verloor met duidelijke cijfers, 0-6.

Vanaf het begin signaal was het duidelijk dat Rijsoord een moeilijke middag tegemoet ging. De ploeg van Emanuel Sluis had in de voorbereiding al laten zien over een uitgebalanceerd team met scorend vermogen te beschikken. Vorige week werd reeds met 6-0 gewonnen van Woudrichem en midweeks werd ook Nieuw Lekkerland met 6-1 verslagen. Rijsoord is in de voorbereiding juist op zoek naar een juiste teamsamenstelling met de (veelal) jonge talentvolle spelers. Ook zij speelden midweeks in ieder geval een prima oefenwedstrijd.  Tegen de onverwachte koploper van de vierde divisie Nieuwenhoorn werd verdienstelijk gelijk gespeeld  (1-1).

De wedstrijd was pas een paar minuten bezig toen de scheidsrechter LRC Leerdam wel een beetje in het zadel hielp door een (te) makkelijk gegeven strafschop. Dat deed overigens niets af aan het verschil op het veld want de Leerdammers liepen met prima combinatievoetbal nog voor de rust uit naar een zeker niet geflatteerde 0-3 ruststand. Rijsoord was het deze helft slecht één keer gelukt om dreigend voor keeper Van de Water te verschijnen. De snelle Jari Bendt werd diep gestuurd door Danny Haasdijk meer de keeper wist zijn doel schoon te houden.

De jongens tegen de mannen
De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft. Ook nu weer een makkelijk gegeven strafschop (hands) die voor de 0-4 zorgde en de teller die uiteindelijk stopte bij 0-6. Rijsoord moest eigenlijk op alle fronten erkennen dat deze wedstrijd voor hen te vroeg kwam om goed tegenstand te kunnen bieden. Trainer Marco van Rijn was na de wedstrijd realistisch. “Dit was een wedstrijd van de jongens tegen de mannen. Natuurlijk het resultaat valt tegen maar voor deze jonge, leergierige, groep wel iets om mee te nemen in hun bagage. Daar worden ze uiteindelijk alleen maar sterker van. We wisten en weten waar we aan begonnen en zullen hier alleen maar sterker van worden. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Volgende week speelt Rijsoord de laatste poulewedstrijd voor de beker in en tegen Woudrichem. Deze ploeg heeft nu 2x verloren en is al uitgeschakeld terwijl Rijsoord nog een kleine kans heeft om als nummer 2 door te bekeren. Maar dat is van allerlei factoren afhankelijk.

Opstelling Rijsoord – Sander van Groningen – Stefan Havelaar – Mark Zwang – Rafael Andrade Jr – Mike Hoogstad – Chakib Lechheb – Niek Meijer – Luca Bouwmeister – Everlon Zimmerman – Danny Haasdijk – Jari Bendt.

In de tweede helft kwamen ook Zafer Bal, Kevin Versteeg, Youri Haasdijk, Timo Versteeg en Jochem Kouwenhoven nog binnen de lijnen.

Foto’s: Leen Kruithof