menu Home
Algemeen

Alzheimer Café Ridderkerk op 12 september 2022

Paul | 5 september 2022

Op 12 september om 19.30 uur is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80.

Onderwerp:                       Parkinson en dementie

Gastspreker:                     Mireille Hollemans  

Mensen met de ziekte van Parkinson hebben een aanzienlijke kans om ook dementie te krijgen. Dat gebeurt bij 35 tot 55 procent van de mensen met Parkinson. Parkinson-dementie ontstaat in het hersengebied dat door de ziekte van Parkinson is aangetast en begint meestal 10 tot 15 jaar na het ontstaan van de ziekte. Mannen hebben er meer kans op dan vrouwen. Bij sommige mensen met Parkinson lijkt het verloop van de dementie op die van de ziekte van Alzheimer

Wilt u met ons meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom op het Alzheimer café van 12 september aanstaande. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur.

Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos, Aafje en Alzheimer Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of via info@karaatmantelzorg.nl

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Bloemenhuis van der Waal
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.