menu Home
Algemeen

Brandweer Ridderkerk zoekt vrijwilligers, Open Dag op 17 september.

Paul | 31 augustus 2022

door Hans Muntz

“Het is niet de bedoeling dat de bezoekers van de Open Dag gelijk komen solliciteren voor de functie van Brandweer vrijwilliger. Nee, kom eerst eens langs tijdens de open dag en kijk of het wat voor je is, je kan dan alsnog besluiten of je er mee verder wilt”, verteld Jaco Oosterom. Hij is één van de initiatief nemers van de Open Dag die voor het eerst sinds 2011 weer op het programma staat. Zaterdag 17 september van 10 tot 16 uurstaan de deuren van de kazerne wijd open.

“We hebben in 2015 nog kleinschalig ons materieel gepresenteerd, maar nu willen we weer eens groot uitpakken om te laten zien wat we doen. Samen met Pieter Neeleman, Rob van der Graaf, Eline Knulst en Jan Arie Deelen hebben we een gevarieerd programma in elkaar weten te zetten. Zo staan er diverse demonstraties op het programma. We willen als brandweer laten zien wat we kunnen. Maar naast de aanwezigheid van een autoladder en schuim-blusvoertuig komt ook het Drone team van de brandweer langs. Drie oude brandweervoertuigen (Ahrens-Fox) maken hun opwachting op bij de kazerne. Ook is het Nood Hulp Team van het Rode Kruis er, komt de jeugdbrandweer uit Barendrecht en staat er voor de jongste jeugd een springkussen. Veilig leven is ter plaatse met het altijd spectaculaire onderdeel “Vlam in de pan”. Nog steeds blijkt dat een hoop mensen niet weten wat te doen bij een brandje in de keuken. Uiteraard is er ook in de catering voorzien,” verteld een enthousiaste Oosterom.

Hij verteld ook dat de Open Dag een tweeledig doel heeft. “De omstanders kunnen kennismaken met de brandweer in al zijn aspecten. Wat gebeurd er achter die deuren van de kazerne en wat doen de brandweermensen als de pieper is gegaan. Tijdens deze dag hopen we mensen te vinden die denken, “zo dat lijkt mij wel ook wat”, waarna we met ze in gesprek willen gaan. Dit kan daarna leiden tot een soort snuffelstage waarin gekeken wordt of vrijwilliger zijn bij de brandweer ook echt iets voor je is. Zonder nu al mensen te willen afschrikken behoor je wel enig technisch inzicht te hebben, geen engte of hoogte vrees te hebben en een klein beetje sportief te zijn.”

De Open Dag vindt plaats op Zaterdag 17 september tussen 10 en 16 uur rond het terrein van de brandweer kazerne aan de Mr. Karnebeekweg. Het weggedeelte tussen de Mr. Troelstrastraat en de Koninginneweg is daarom ook voor al het verkeer gesloten.  

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.