Slikkerveer verliest oefenduel tegen IFC met 4-1

Paul | 29 augustus 2022

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 27 augustus oefende Slikkerveer tegen het Ambachtse IFC van trainer Ron Timmers, dat komend seizoen uitkomt in de derde klasse, maar in de zomer een flinke kwaliteitsimpuls aan spelers heeft kunnen binnenhalen.

Met een flinke zomerzon werd er afgetrapt op Sportpark Schildman en kon trainer Driss el Akchaoui geen beroep doen op de keepers Patrick Werkhoven en Jeandrickson Pauletta en de spelers Boy van Reede, Robert Kosten, Denno Stoffels en Cerezo Fung-A-Wing. In de openingsfase was het voor beide ploegen even aftasten en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Het eerste kansje voor Slikkerveer was dan ook pas in de dertiende minuut toen Ryan van Dongen een vrije trap naast het doel schoot. In de achttiende minuut opende IFC de score. Een schot van buiten de zestien werd nog opzij gestompt door Stefan Bode, maar de vrijstaande Nick de Veij kon de rebound eenvoudig binnen schieten: 1-0. Daarna golfde het spel met regelmaat heen en weer. Chevillio Halden schoot nog een keer recht op de keeper af, maar de thuisclub was het meest gevaarlijk. In de 38-ste minuut leverde dat zelfs de 2-0 op. Nick de Veij kreeg de bal in de voeten gespeeld na onhandig uitverdedigen in de Slikkerveerse defensie. Hij bedacht zich niet en schoot de bal onhoudbaar in de kruising binnen. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft leek IFC een variant op het doelpunt binnen 8 seconden te willen maken, maar de Slikkerveerse defensie voorzag dat goed. Echter in de volgende aanval werd door Achraf el Hajouti van de rand van de zestien hard en hoog binnen geschoten: 3-0. Even later leek Ronald Capelle dicht bij een eerste Slikkerveer-goal, maar de uit zijn doel komende keeper was net iets eerder bij de bal. Aan de andere kant voorkwam Stefan Bode ook nog aantal keren een tegentreffer door goed zijn doel te verdedigen. In de 65-ste minuut kreeg Michel Louwerens een goed kans, maar dat schot werd gekeerd. Twee minuten later was het wel raak voor Michel Louwerens, die diep werd gestuurd door Damion Janssen en keurig de uitkomende doelman omspeelde, zodat hij de bal eenvoudig in een leeg doel kon schuiven: 3-1. Het slotakkoord was voor IFC in de 81-ste minuut. De aanval van IFC leek al een paar keer te zijn afgeslagen, maar de bal werd opnieuw ingebracht en kwam bij Mitchell Ott terecht, die van dichtbij Stefan Bode wist te verschalken: 4-1. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor Slikkerveer, waarbij IFC duidelijk een maatje te groot was en verdiend wist te winnen.

Opstelling: Stefan Bode, Sem Seifi (56 – Iwan Tewelde), John van Vught (76 – Steven de la Rambelje), Ryan van Dongen, Valerio Vers, Ronald Capelle, Jesse Ringlever (61 – Damion Janssen), Romain van Bruggen, Michel Louwerens, Bas Mulder (76 – Aaron Plaizier) en Chevillio Halden (61 – Jeffrey Stolk).

Foto’s: Roelie ’t Jong