menu Home
Radio Nieuws

Guestmix DJ Gillbax in Night Grooves 083

Paul | 2 juni 2022

Night Grooves is het wekelijkse dance programma op Ridderkerk FM met iedere zaterdag avond tussen 20:00 & 21:00 een nieuwe set van Eddy de Blok. Verder zijn er regelmatig guestmixes te horen van bekende en minder bekende nationale en internationale DJ’s….o.a. Lemon8 (Nederland), Cream (Polen), Evegrem (Argentinie) en Storyteller (Sri Lanka) hebben in de afgelopen 82 edities met veel plezier een guestmix afgeleverd voor Night Grooves, maar natuurlijk willen Ridderkerk FM & Night Grooves ook graag jong talent uit de regio laten horen.
We zijn dan ook blij dat as zaterdag (4 juni) Night Grooves weer een uurtje wordt verlengd, met deze keer een spetterende guestmix van DJ Gillbax. We zijn er van overtuigd dat we meer van hem gaan horen en stellen hem graag even aan je voor.

Hoi Gillbax, nadat we je laatst hebben horen knallen in de loods in Ridderkerk, zijn we blij dat je een gastmix wilde maken voor Night Grooves op Ridderkerk FM. Maar we willen natuurlijk ook graag weten wie je bent. Stel je eens voor.
Mijn volledige naam is Guillermo Haesebrouck. Ik ben op 24 September 1997 geboren in het Clara ziekenhuis te Rotterdam en sindsdien woon ik al heel mijn leven in Beverwaard Rotterdam.
Naast het draaien werk ik fulltime bij een bedrijf genaamd DJI. DJI is een bedrijf dat drones repareert en verkoopt. Ik werk er inmiddels al 5 jaar met veel plezier bij DJI en regel daar op dit moment de logistieke processen. Denk o.a. aan het regelen van transporten van defecte drones die weer terug naar de fabriek moeten. Verder doe ik aan fitness en in mijn jongere jaren vond ik het ook erg leuk om te tekenen.
Ook bezoek ik samen met m’n vriendin Rebecca en mijn vrienden elke maand een festival of een binnen feest waar ze, je raadt het al, hardcore muziek draaien.

Onze vaste luisteraars gaan het zaterdagavond natuurlijk merken, maar je draait een behoorlijke andere stijl dan we gewend zijn en normaal gesproken laten horen in Night Grooves.
Hoe ben je met hardcore in aanmerking gekomen, en wat heeft er voor gezorgd dat je het uiteindelijk ook bent gaan draaien?
Hardcore is op dit moment een grote passie voor mij maar toen ik jonger was had ik nog nooit een gevoel voor muziek gehad.
Iedereen hield wel van iets, van een bepaalde artiest, een band of iets dergelijks, maar ik hield ervan als het erg digitaal en ruw in elkaar zat. Uiteindelijk ben ik door een jongen met wie ik al 7 jaar online spelletjes speelde, in contact gekomen met hardcore feesten.
Hij stelde mij voor om eens te gaan, want ik was überhaupt nog nooit op een feest geweest.
Het was dus een hele stap voor me om in 2014 naar mijn allereerste feest “Pandemonium” ooit te gaan.
Maar vanaf dat moment was ik wel meteen verkocht. De sfeer, de mensen en natuurlijk de muziek. Het is een agressief genre, en erg aanwezig, maar dat vind ik juist leuk, dat trekt mij dus wel…..van 150 BPM t/m zelfs boven de 300BPM, ik vind het allemaal leuk.
Eigenlijk ben ik vanaf dat moment in 2014 elke maand wel ergens op een feest te vinden waar hardcore gedraaid wordt, en ben ik me ook erg gaan verdiepen in de geschiedenis en de cultuur van de muziek.

Heb je naast dance nog andere muziek voorkeuren, en wat vind je van andere stijlen electronic dance?
Ik heb een passie voor techno, soul, deep house en house ontwikkeld, maar ook sommige trance kan ik waarderen. Ik hou eigenlijk wel een beetje van alle EDM gerelateerde muziek genres en vroeger hield ik zelfs van dubstep haha. Ook Rock, metal, punk, oude pop en oude hip hop kan ik goed waarderen, dus je kan eigenlijk wel zeggen een zeer brede muzikale interesse.

Hoe lang draai je al en wat heb je tot op heden allemaal gedaan?
Toen Corona opeens in Nederland aanwezig was heb ik de beslissing genomen om zelf te gaan draaien als hobby, en ik ben hier nog steeds erg veel mee bezig. Laatst toen ik met een vriend bij het DJ Cafe in de Loods in Ridderkerk aan het draaien was, ben ik met Night Grooves in contact gekomen.

Wie zijn je voorbeelden en wat zijn je ambities op muzikaal gebied?
Toen ik naar feesten ging van de organisaties Strenght of Unity en Madness Industry was ik erg bezig met muziek ontdekken.
Ik had een grote passie voor Dj’s die echt bezig waren met de muziek en het draaien ervan.
Binnenkort sta ik zelf hopelijk voor 1 van deze organisaties te draaien. Dat is in ieder wel mijn doel.
Tot die tijd wil ik sowieso lekker blijven hobbyen, en nieuwe muziek ontdekken en proberen. Na zaterdagavond zijn er natuurlijk luisteraars die meer over je te weten willen komen en je willen gaan volgen Gilly.

Heb je ook socials waar we je kunnen volgen en waar we meer van je kunnen horen?
Ik upload regelmatig setjes op mijn soudcloud die mijn artiestennaam (Gillbax) draagt.
Ook heb ik een instagram account met de naam gilly.hc en een Facebook pagina met de naam Gilly Haesebrouck, dus op die pagina’s ben ik te volgen.

Okay Gilly de laatste vraag alweer….wat kunnen de luisteraars zaterdag van je verwachten in Night Grooves?
De set die ik voor jullie gemaakt heb heeft een early hardcore gerelateerde vibe.
Hmmm ….. early hardcore gerelateerde vibe….leg uit…
Dat is hardcore met een krachtige 909 punch zoals die vroeger ook werd gemaakt en dat is de stijl die mij het meest aanspreekt.
Als je van energy en bass houd, dan bevalt het je wel denk ik.

Sorry ik vergeet nog wat…nu echt de allerlaatste vraag…zou je nog eens met een nieuwe set willen langs komen in Night Grooves?
Natuurlijk….als de mix iedereen een beetje bevalt lijkt het mij zeker leuk om in de toekomst nog eens een setje te draaien voor Night Grooves.
Reactie Night Grooves: Heel graag Gillbax!!

Night Grooves is er iedere zaterdag tussen 20:00 & 21:00 met een nieuwe Progressive House mix van Eddy de Blok
Met regelmaat zijn er ook guestmixes van bekende en minder bekende (inter)nationale DJ’s
De guestmix is altijd in een extra uurtje Night Grooves, tussen 21:00 & 22:00, te horen op Ridderkerk FM.
Talenten uit Ridderkerk en de regio kunnen zich altijd melden bij Ridderkerk FM.
Stuur even een mailtje met een korte bio naar rfmnightgrooves@gmail.com en wie weet ben je binnenkort ook te horen op Ridderkerk FM.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.