Ridderkerk FM Sportnieuws: Rijsoord gelooft het wel

Paul | 7 mei 2022

door Wim de Rooij

En weer verloor Rijsoord met grote cijfers van een tegenstander. Ditmaal was dat Jodan Boys, dat in Gouda in de laatste zeven minuten niet minder dan driemaal op een vrij eenvoudige manier scoorde en daarmee de eindstand op 0-5 bracht. Rijsoord geeft zich ogenschijnlijk vrij snel gewonnen en gelooft het wel nu het team eenmaal gedegradeerd is. Jammer, want ook als gedegradeerd team kun je van belang zijn voor de resultaten van de tegenstander. Er komt nog een aantal wedstrijd en hopelijk gaat Rijsoord zich van een andere kant laten zien en sluit het met opgeheven hoofd deze competitie af.

Voorafgaand aan de wedstrijd bleek Danilo Alkema speelgerechtigd te zijn, omdat hij beroep heeft aangetekend tegen de schorsing van vijf wedstrijden. Het is nog niet bekend wanneer het beroep wordt behandeld. Verder ontbrak Jardel Drente vanwege een blessure. Rijsoord kroop al binnen dertig seconden door het oog van de naald. Daar waar

de Kraaien in de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels al binnen een minuut een strafschop tegen kregen had het nu nog sneller gebeurd kunnen zijn. Romano Niamut ‘vergreep’ zich in het strafschopgebied aan Bradley el Idrissi, maar gelukkig vond de goed leidende scheidsrechter Maurick van Dijk het voor een strafschop kennelijk nog te vroeg en kon de wedstrijd doorgaan. Het zou overigens Rijsoord zijn dat als eerste de beste kans van de wedstrijd kreeg. Lorenzo Braaf loste van buiten het strafschopgebied een vlammend schot dat door doelman Victor Timmers met uiterste krachtsinspanning tot hoekschop kon worden verwerkt. Twee minuten later was het aan de andere kant een grote kans voor de thuisploeg, toen de buitenspelval bij Rijsoord niet op tijd klapte en Luc Dielhof alleen op doelman Fernandes kon afgaan. In plaats van de bal breed te leggen op de vrijstaande Adil Akanioui probeerde hij de sluitpost van Rijsoord met een lob te verrassen, maar de bal ging over het doel. Rijsoord kwam met de schrik vrij, maar in de 20ste minuut was er toch een treffer voor de thuisploeg. Een snelle een-twee over links bracht Luc Dielhof weer voor doelman Fernandes en nu passeerde hij hem probleemloos; 1-0. Tot aan het doelpunt was het verweer van Rijsoord goed en waren er nauwelijks kansen voor de thuisploeg. Rijsoord viel wel regelmatig aan, maar ook de Kraaien konden nauwelijks kansen creëren. Met bijna een half uur speeltijd op de klok was er een prima redding van Fernandes op een schot van Yassire Hamdani, maar twee minuten later moest de doelman van Rijsoord toch capituleren. Een kopbal van Hamdani kon hij via de lat nog stoppen, maar het schot van Akanioui uit de rebound was onhoudbaar; 2-0. En daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Kort voor de rust was er bij de technische staf onduidelijkheid over een blessure van Stefan Havelaar. Moest de verdediger nu wel of niet vervangen worden door Claudio Barros? Uiteindelijk zou in de laatste minuut voor de rust de wissel alsnog plaatsvinden.

In de tweede helft zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Jodan Boys hoefde zonodig niet meer en Rijsoord kon niet beter. Veel passes kwamen niet goed aan en de onzuiverheid was troef. Jodan Boys drong niet nadrukkelijk aan en wachtte op de kansjes die toch wel zouden komen. Zo kwamen Adil Akanioui, Bradley el Idrissi en Kevin de Vries in een meer dan kansrijke positie, maar zij zagen hun kans niet beloond worden. Rijsoord kreeg aan de andere kant ook wat kansjes. Zo schoot Romano Niamut in het zijnet en kon Gazar Dermandjan geen richting aan een voorzet van Nick Ruigrok geven. Een tegendoelpunt had de wedstrijd misschien nog kunnen kantelen. Vanaf de 83e minuut mocht Jodan Boys echter nog flink uitlopen. Het begon toen Maily Lopez de bal verspeelde aan Fahim Musaui en die liet zich dit kansje niet ontnemen. Fernandes was kansloos; 3-0. Het verzet van Rijsoord was toen helemaal gebroken en de thuisploeg scoorde nog tweemaal, zodat er toch weer een beschamende 5-0 op het scorebord kwam. Een slechte teamprestatie van Rijsoord, dat volgende week ARC ontvangt. De ploeg uit Alphen aan den Rijn won zaterdag van Smitshoek, is periodekampioen en staat netjes op de derde plaats op slechts drie punten achterstand van de nieuwe koploper Rijnvogels. Rijsoord is gewaarschuwd en zal komende zaterdag uit een ander vaatje moeten tappen om een enigszins aanspreekbaar resultaat te boeken.

Opstelling: Tomas Fernandes – Jayson Donk – Stefan Havelaar (45. Claudio Barros) – Maily Lopez – Lorenzo Braaf – Romano Niamut – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema – Nick Ruigrok – Gianni Straal – Angelo Ravenberg.