menu Home
Algemeen

Geslaagde bijeenkomst over stress

Paul | 4 mei 2022

Afgelopen week organiseerde Ridderkerk Langer Gezond en Karaat Mantelzorg een interessante bijeenkomst over stress. Bijna 50 deelnemers luisterden aandachtig naar huisarts Jeanette Caljouw en stresscoach Ronald Huttinga. 

Wijkcentrum Bolnes was goed gevuld en dat betekende dat het onderwerp de mensen aanspreekt. Stress is een van de vijf thema’s waar wij ons op richten om de inwoners van Ridderkerk gezond oud te laten worden. Uit onderzoek blijkt dat stress vaker voorkomt bij ouderen dan iedereen denkt. Dit kan te maken hebben met veranderingen in het leven zoals pensioen, rouw en verlies en mantelzorg.
De deelnemers kregen informatie over het stresssysteem, signalen en gevolgen van stress maar ook hele praktische tips, adviezen en praktijkvoorbeelden. Dit werd op een leuke en spontane manier met voorbeelden uit de praktijk gebracht. Ook werden er oefeningen gedaan om inzicht te krijgen in je eigen situatie. Iedereen ging de deur uit met informatie en praktische handvatten om gezond om te gaan met stress. De komende weken staan er meer activiteiten op de planning zoals een gezonde kookworkshop bij Van Gelder groente&fruit. Meer informatie is te vinden op www.ridderkerklangergezond.nl

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.