Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer pakt door na rust tegen RCD

Paul | 2 mei 2022

door Arjan ’t Jong

Slikkerveer speelde afgelopen zondag 1 mei thuis op het eigen sportpark Het Reijerpark tegen het Dordtse RCD. De ploeg van trainer Driss El Akchaoui heeft de afgelopen weken de stijgende lijn te pakken en is inmiddels op de ranglijst in de subtop beland.

Het duel tegen RCD begon voor Slikkerveer meteen al goed. Bijna vijf minuten kreeg het al twee goede kansen via Chevillio Halden en Ronald Capelle, maar dit leverde nog geen treffer op. Wel raak was het in de zevende minuut toen Chevillio Halden vanaf de flank voorgaf op Cerezo Fung-A-Wing, die bij de tweede paal keurig binnen kopte: 1-0. Daarna volgden meteen nog kansen voor Bas Mulder en Chevillio Halden om de voorsprong uit te bouwen, maar dat lukte net niet. In de 32-ste minuut werd de bal hoog in de zestien van Slikkerveer ingebracht. Via twee doorkopballen kon Leon Vroon eenvoudig inkoppen en was de stand zomaar weer gelijk: 1-1. In het restant van de eerste helft kregen Bas Mulder en met name Tico ten Have grote kansen, maar ook RCD kreeg twee grote kansen, waarvan er eentje tegen de paal belande en eentje werd afgefloten door de prima leidende scheidsrechter Stewart. Een speler van RCD was doorgelopen op keeper Patrick Werkhoven, die zelfs in de rust geblesseerd in de kleedkamer moest achterblijven.

In de tweede helft was de eerste kans voor RCD, maar een katachtige redding van de ingevallen Stefan Bode zorgde voor een corner in plaats van een snelle tegentreffer in de kruising. Slikkerveer was meteen bij de les en trok het initiatief weer naar zich toe. Dat leverde kansen op voor Boy van Reede, Bas Mulder en zelfs meerdere kopkansen voor Cerezo Fung-A-Wing. In de 69-ste minuut was het Chevillio Halden die halverwege de helft van RCD werd aangespeeld en eerst dreigde buitenom te gaan, daarna besloot om toch binnendoor te gaan en daarmee zijn tegenstander na het nakijken gaf. Vanaf de rand van de zestien was zijn schot op het doel van RCD een verrassende keuze. Er werd eerst gedreigd om in de verre hoek te schieten, maar het werd uiteindelijk een snel schot in de korte hoek: 2-1. Hiermee was de ban gebroken en wilde Slikkerveer de score gaan ophogen. Verschillende kansen volgden voor onder andere Cerezo Fung-A-Wing en Robert Kosten. In de 85-ste minuut was het bij een aanval van Bas Mulder wel raak. In de zestien kon Mulder de hoek uitzoeken. Het werd de niet meer verwachtte korte hoek: 3-1. Drie minuten later werd Bas Mulder weer diep gestuurd. Met een hoog schot werd de keeper van RCD verschalkt: 4-1. In de blessuretijd werd het zelfs nog 5-1. Ronald Capelle was op de rechterflank opgestoomd tot aan de achterlijn. Zijn voorzet werd door Nathan Heuser in eigen doel gewerkt. De 5-1 werd ook de eindstand van het duel, waarin Slikkerveer duidelijk de boventoon voerde. Komende zondag 8 mei speelt Slikkerveer om 14.00 uur weer thuis. Tegenstander is dit keer het Brabantse Be Ready.

Opstelling: Patrick Werkhoven (46 – Stefan Bode), Boy van Reede, Ryan van Dongen, Denno Stoffels (86 – Steven de la Rambelje), Ronald Capelle, Damion Janssen (59 – Robert Kosten), Jesse Ringlever, Tico ten Have (59 – Sem Seifi), Chevillio Halden (86 – Mitchell Drogt), Bas Mulder en Cerezo Fung-A-Wing.

Foto’s: Roelie ’t Jong