Ridderkerk FM Sportnieuws: Sterke beurt RVVH bij XerxesDZB

Paul | 1 mei 2022

Door: Theo Leenheer

ROTTERDAM – De op voorhand lastige uitwedstrijd tegen nummer twee XerxesDZB heeft RVVH met goed gevolg afgewerkt. Op sportpark “Faas Wilkes” in Rotterdam Zevenkamp heersten de Ridderkerkers en wonnen verdiend met 1-3.

Hercules werd al vroeg in het zadel geholpen door een goal van routinier Everton Pires Tavares, 0-1. Na ruim een half uur werd de stand verdubbeld toen na een corner van Pires Tavares de bal in het eigen doel werd gewerkt door Harold Vrolijk van de thuisclub, 0-2. Op slag van rust mochten de Ridderkerkers een strafschop nemen en was het Sanzio Dieterich die de ruststand op 0-3 bepaalde.

Na de rust wat minder overtuiging in het Ridderkerkse spel, maar XerxesDZB wist daarvan niet te profiteren. De kansen waren er wel, maar de afwerking bleef achterwege. Twintig minuten voor tijd redde Vrolijk alsnog de eer door zijn eigen goal goed te maken middels de 1-3. Daar bleef het bij. RVVH speelde de wedstrijd gedegen uit en liet de Rotterdamse runner-up net als in de thuiswedstrijd, toen RVVH met 2-0 won, met lege handen achter. RVVH klom naar de derde plek en ontvangt volgende week in een heuse topper lijstaanvoerder en favoriet Kloetinge.

XerxesDZB – RVVH 1-3 (0-3)

4. Pires Tavares 0-1
35. Vrolijk 0-2 (eigen doel)
44. Dieterich 0-3 (strafschop)
70. Vrolijk 1-3

Scheidsrechter G. Takacs gaf gele kaarten aan Slotboom en Fens (XerxesDZB) en aan Van Dam (RVVH).