Ridderkerk FM Sportnieuws: RVVH herpakt zich tegen SHO

Paul | 24 april 2022

Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen SHO in geslaagd om zich te herpakken na een aantal slechte uitwedstrijden. De Oud Beijerlanders werden na een 2-0 ruststand met eenzelfde stand naar de Hoekse Waard teruggestuurd.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van RVVH-lid en ex-keeper John Knikkenberg. De spelers van RVVH droegen bovendien ook rouwbanden. De eerste kansen in de wedstrijd waren voor RVVH. Zo mocht Dieterich na een overtreding op Stolk een vrije trap nemen waarna Steketee via een kopbal keeper Konings aan het werk mocht zetten zonder het beoogde resultaat. Een minuut later schoot Dieterich een vrije trap in de muur maar leverde de toegekende corner niets op. Enkele minuten later volgde er een mooie aanval van RVVH over de as van het veld waarbij een mooi boogje van Laurens de Witte net over de kruising ging. Na ruim een kwartier spelen was er een goede aanval van SHO te zien waarbij keeper Elkhuizen attent reageerde op een hard schot van Sander de Heus. De hierdoor ontstane corner leverde voor SHO niets op. Enkele minuten later volgde er na een foutje van Elkhuizen een enorme scrimmage voor het doel van RVVH waarbij de bal drie keer door SHO werd ingeschoten maar RVVH drie keer de bal kon pareren. Het betekende in feite het keerpunt in de wedstrijd. RVVH zette even later namelijk een uitstekende aanval over rechts op via Mohamed Ajarai waarna Jesse Eggers diens voorzet alleen nog maar hoefde in te schuiven: 1-0. Amper twee minuten later was het weer raak. Een enorme fout bij het uitverdedigen van SHO werd door De Witte goed onderschept waarna zijn prima voorzet op Dieterich hem een niet te missen kans bood: 2-0. SHO was nu enorm van slag en bijna kon RVVH nog een derde treffer aantekenen maar dit lukte enkele keren net niet. De rust brak derhalve aan met een verdiende 2-0 stand.

Na de thee probeerde SHO met twee wissels de bakens te verzetten hetgeen echter niet lukte. De eerste kansen waren zelfs weer voor RVVH dat Dieterich na een prima pass van Tavares naast zag schieten en een goal van Stolk afgekeurd zag vanwege buitenspel. Enkele kansen volgden nog voor Stolk, Dieterich en Ajarai maar geen van deze spelers kon de kansen verzilveren. SHO kon hier nauwelijks iets tegenover stellen en had moeite om in de eindfase van enkele aanvallen scherp voor de goal te zijn. Een goed genomen vrije trap werd nog uitstekend door Elkhuizen uit de lage benedenhoek getikt maar meer dan enkele corners kwamen zij niet. RVVH speelde nu zoveel mogelijk op balbezit en probeerde de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen hetgeen dan ook prima lukte. SHO was onmachtig om met de enkele kansjes die zij nog kregen – veelal via corners en afstandsschoten – tot een goede afronding te komen. Zo bleef de ruststand ook de eindstand en kon RVVH eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.

RVVH – SHO 2-0 (2-0)

38. Eggers 1-0
40. Dieterich 2-0

Scheidsrechter:  Ferit Akkaya

Gele kaarten: geen

RVVH: Elkhuizen, Eggers (84. El Koubai), Steketee, Dragon, Boers (78. Van Bruggen), Buist, Ajarai (84. Van Barneveldt), Stolk, De Witte, Pires Tavares (66. Könemann) en Dieterich.

SHO: Konings, Kerpel, Van Tiggelen (46. Van Eck), Outermans, Van Bruggen (83. Bokhoven), Angel Queijo, De Heus, De Pender (66. Van der Pligt), Bal, Römelingh en Van Schaik (46. Rijsdijk).

Foto’s: Theo Leenheer