menu Home
Algemeen

Voor de hondenbezitters.

Paul | 23 april 2022

Soms komt er op Facebook een bericht voorbij waarvan je vindt dat het zeker nog wat extra aandacht verdient.
Dat geldt ook voor onderstaand bericht, afkomstig van “Houden van dieren”.
Aan degenen die de komende dagen het bos in gaan om met hun hond te wandelen. Op dit moment zijn de herten aan het bevallen van hun reekalfjes. Elk jaar worden er duizenden reekalfjes door honden doodgebeten. Zelfs als voor jou het kleine reekalf er alleen en verlaten uitziet, is dit niet het geval: zijn moeder is vertrokken uit angst voor jou en zal later terugkomen als er geen gevaar meer is .Raak ze vooral niet aan, want als een mens een reekalf aanraakt, kan het door zijn moeder in de steek worden gelaten. Als een reekalf het pad van een hond kruist, kan het sterven. Dus tijdens je wandelingen in het bos is de hond aangelijnd, en zelfs als hij zogenaamd niet ver gaat en goed luistert is aanlijnen verstandig. Honden kunnen ineens uit instinct handelen en er vandoor gaan. Wees dus voorzichtig en vergeet niet dat de meeste bossen privébezit zijn en daarom verboden om je hond los te laten. Baasjes zijn verantwoordelijk voor hun dieren en het is zelfs strafbaar om inheemse dieren te doden (bron natuurmonumenten).Dus respecteer de natuur en haar dieren. Goede wandelingen! Het moet niet al te moeilijk zijn om meer dan een beetje rekening te houden met het welzijn van andere dieren.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Bloemenhuis van der Waal
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.