menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Historische nederlaag Rijsoord, pak slaag van Rijnvogels

Paul | 23 april 2022

door Wim de Rooij

Het zou deze zaterdagmiddag een historische nederlaag voor Rijsoord worden. Wie had dat van tevoren verwacht? Maandag werd in Capelle aan den IJssel nog een puntje van de koploper afgepikt en waarom zou dat niet tegen Rijnvogels, de tegenstander van deze zaterdagmiddag, kunnen? Het verdiende punt tegen Capelle zou toch een stimulans moeten zijn voor een goede wedstrijd tegen de nummer 2 in de hoofdklasse A? Echter na nog geen minuut konden alle goede bedoelingen overboord gegooid worden en speelde Rijsoord vanaf dat moment een verloren wedstrijd.

Trainer Clemens Bastiaansen kon zaterdagmiddag weer een representatief elftal het veld in sturen. Romano Niamut was maandag geblesseerd geraakt en Gianni Straal kon daardoor in de basis starten. Er werden goede afspraken gemaakt hoe de tegenstander bestreden kon worden en Rijsoord heeft deze competitie meer laten zien ook tegen tegenstanders in het linker rijtje goede wedstrijden te kunnen spelen. Echter deze zaterdagmiddag gaf het team nadrukkelijk niet thuis. Het uitverdedigen is al langer een probleem van Rijsoord en ook nu weer was dit weer de valkuil voor de Kraaien. Al binnen de minuut ging Angelo Ravenberg in de fout. In plaats van de bal naar voren te ‘rossen’ wilde hij het verdedigend oplossen en verspeelde daarbij de bal. In het strafschopgebied vergreep hij zich hierna aan zijn tegenstander en zorgde voor een strafschop voor de bezoekers. En een terechte gele kaart, wat hem een schorsing voor de komende wedstrijd oplevert. Dennis Bakker ontfermde zich over het cadeautje en scoorde beheerst de 0-1. Kort daarna had Rijsoord een uitgelezen kans op de gelijkmaker, echter deze kans werd om zeep geholpen. Binnen tien minuten viel het tweede doelpunt voor Rijnvogels en weer kon Rijsoord de hand in eigen boezem steken. De bal werd onnodig verspeeld op het middenveld en Roy van Leeuwen zorgde voor het tweede doelpunt voor de bezoekers; 0-2. Vanaf dat moment speelde Rijsoord al een verloren wedstrijd en de frustratie om zoveel onnodige tegenslag zat hoog. Zelfs zo hoog dat aanvoerder Danilo Alkema na twintig minuten in de fout ging en zijn tegenstander van achteren neerhaalde. Even commotie op het veld en met name van de kant van Rijnvogels en dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat scheidsrechter Niels Boel de aanvoerder van Rijsoord met een rode kaart van het veld stuurde. “Ik herken mij niet zo en deze actie was uit pure frustratie”, zou Danilo Alkema later aangeven. Rijsoord zal hem de komende wedstrijden gaan missen. Drie minuten later zou Rijnvogels gebruik maken van de nieuwe situatie en zorgde Julian Dobbe voor de derde treffer. Voor de rust zou Rijnvogels nog tweemaal worden gescoord en had de tweede helft ook administratief kunnen worden afgehandeld. Echter Rijnvogels wilde meer en de meegereisde luidruchtige supporters wilden meer doelpunten en de ‘tien, tien, tien’ werden meerdere malen gescandeerd.

Wissels

Na de rust wisselde trainer Clemens Bastiaansen nog enkele malen, maar ook hij wist dat dit tij niet meer te keren was. Rijnvogels controleerde de wedstrijd. Rijsoord viel wel regelmatig aan en dat sierde de ploeg, maar echt gevaarlijk werden de Kraaien niet. Jammer was het dat scheidsrechter Boel bij het zesde doelpunt niet affloot voor een overtreding op Maily Lopes, daar waar hij later in de wedstrijd wel voor dergelijke overtredingen floot. En ook onbegrijpelijk dat hij bij een uitbraak van Rijsoord affloot voor een geblesseerde speler van Rijnvogels. Alsof Rijsoord geen doelpunt mocht maken, alhoewel dit in de einduitslag totaal niet van invloed zou zijn. Aangejaagd door hun nog steeds luidruchtige aanhang bleef Rijnvogels op jacht naar het tiende doelpunt en het was Tom Bijen, die deze mocht maken. Het zou ook de einduitslag zijn en daarmee werd dit voor Rijsoord een historische nederlaag. Er zijn spelers, die zich hiervoor aangesproken mogen voelen. Anderen hebben keihard gewerkt, maar je wint als team en je verliest als team. Deze wedstrijd werd een gezamenlijke smadelijke afgang voor de Kraaien en de supporters hebben dit niet eerder meegemaakt. De supporters hebben zich erbij neergelegd dat Rijsoord volgend seizoen in de eerste klasse haar opwachting weer maakt. Wellicht zijn er nog in de vereniging die denken dat alles nog mogelijk is in deze competitie, maar de realiteit zegt dat er in deze hoofdklasse A voor Rijsoord geen plaats meer is.

Volgende week zaterdag komt Spijkenisse in Rijsoord op bezoek. Uiteraard zullen de bezoekers willen winnen en de vraag is wat Rijsoord hier tegenover kan stellen. Krijgt de technische staf het de komende week weer voor elkaar om een gemotiveerd team in het veld te krijgen en wie vullen de plaatsen voor de geschorste en geblesseerde spelers op? Of moeten we de spelers, die volgend seizoen wél bij Rijsoord blijven, alle ruimte geven om zich te ontplooien. Want dat de degradatie er aan komt is een feit, alleen de datum moet nog ingevuld worden.

Natuurlijk was trainer Clemens Bastiaansen na afloop van de wedstrijd zwaar teleurgesteld: “Het was in één woord een drama. We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen en dan keert het tegen je. Na deze wedstrijd telt het succesje tegen Capelle niet meer. Je bent zo slecht als je laatste wedstrijd. En die was niet best.”

Opstelling: Tomas Fernandes – Jayson Donk – Maily Lopes – Lorenzo Braaf – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema – Nick Ruigrok (87. Joël Shahzad) – Gianni Straal – Danny Haasdijk (46. Stefen Havelaar) – Jardel Drenthe (63. Nour-Eddine Kasmi) – Angelo Ravenberg (46. Claudio Barros).

Foto’s Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.