Ridderkerk FM Sportnieuws: Rijsoord doet zichzelf tekort

Paul | 17 april 2022

door Wim de Rooij

De wedstrijd was zaterdagmiddag nog geen vijf minuten oud toen er al een 0-2 op het scorebord stond. Rijsoord begon daarmee slecht aan de wedstrijd en zou dat gedurende de wedstrijd ook niet meer herstellen, alhoewel daar toch wel de nodige kansen voor waren. Dit was weer één van die wedstrijden die gewonnen had kunnen worden, maar dan moet je als team veel alerter zijn. En dat ontbrak er deze zaterdagmiddag aan. Ook ondanks het harde werken van het hele team.

Voorafgaand aan de wedstrijd moesten de geschorste Lorenzo Braaf en Maily Lopez vervangen worden. De achterhoede was dezelfde als vorige week en die was dus wel op elkaar ingespeeld. Daarom onbegrijpelijk dat er zo zwak gestart kon worden en niet iedereen gelijk alert was. Het bracht Joey Kleijn tweemaal in scoringspositie en die kansen liet de aanvaller van Smitshoek niet liggen; 0-2. Een afstraffing voor Rijsoord lag in het verschiet, maar de Kraaien krabbelden langzamerhand op en kregen de wedstrijd meer onder controle. Na acht minuten een eerste goede kans voor Rijsoord, toen Gazar Dermendjan de diepte in werd gestuurd. De spits van Rijsoord was in een kansrijke positie echter niet meer in staat tot een zwak rolletje in het zijnet. Rijsoord kwam steeds meer in het spel en Smitshoek, dat niet echt meer hoefde, bracht niet veel meer in. Er werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd of het moet twee minuten voor de rust geweest zijn. Bij een overtreding op Angelo Ravenberg mocht Romano Niamut een vrije schop nemen. Met uiterste precisie zeilde de bal naar het doel, waar Michael Fabrie hem vakkundig over de lat tikte. Het zou tevens de ruststand zijn,

Na de rust een veel agressiever Rijsoord, dat Smitshoek direct onder stuk zette. Het leidde binnen vijf minuten tot de 1-2 door een doelpunt van Gazar Dermendjan, die een half gestopt afstandsschot van Danilo Alkema in een melais van spelers over de doellijn wist te werken. Rijsoord vertrok beter uit de startblokken dan in de eerste helft en boekte gelijk al een goed resultaat. Jammer dat scheidsrechter Oscar van Hoof vijf minuten later het vasthouden van Dermendjan in het strafschopgebied niet met een penalty bestrafte, want dan zou de wedstrijd gelijk een ander karakter gekregen hebben. Kort daarna zou de leidsman nog een duidelijke handsbal over het hoofd zien en benadeelde hij Rijsoord ook duidelijk door een uitval af te fluiten vanwege een vrije schop voor de Kraaien, die daar dus niet gelukkig mee waren. Enkele minuten na de niet toegekende overtreding in het strafschopgebied van Smitshoek gingen de bezoekers weer door het oog van de naald, toen de bal tweemaal voor het doel langs schoof zonder dat er een voet van een Rijsoordspeler tegenaan gezet kon worden. Met nog een half uur spelen gaf doelman Tomas Fernandes aan dat hij niet verder kon en dus moest reservedoelman Joep Nooteboom zijn opwachting maken. Hij zou het prima doen en met nog een kwartier te spelen hield hij zijn club in de race met twee katachtige reddingen, waarmee hij een derde treffer voor Smitshoek voorkwam. Dat derde doelpunt kwam er toch toen Claudia Barros de bal naar voren dacht te brengen in plaats van naar voren te ‘rossen’. De bal werd afgepakt en Joey Kleijn werd in stelling voor zijn derde gebracht; 1-3. Weer deed Rijsoord zich tekort door veel te slap te beginnen, niet scherp genoeg voor het doel van de tegenstander te zijn en soms dom uit te verdedigen.

Komende maandag (Tweede Paasdag) staat de uitwedstrijd in en tegen Capelle op het programma. De Capellenaren hebben zaterdag thuis met 0-1 verloren en zien ARC tot op een punt naderen. Het team zal die afstand willen houden en moet dus winnen van Rijsoord. Hopelijk hebben de Kraaien geleerd hoe een wedstrijd te beginnen en wellicht valt het kwartje nu een keer de andere kant uit.

Opstelling: Tomas Fernandes (60. Joep Nooteboom) – Jayson Donk – Romano Niamut (75. Claudio Barros) – Gazar Dermendjan (86. Joël Shahzad) – Danilo Alkema – Nick Ruigrok – Gianni Straal – Nour-Eddine Kasmi – Danny Haasdijk – Jardel Drenthe – Angelo Ravenberg (86. Stefan Havelaar).

Foto’s: Leen Kruithof