menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Handballers, na twee keer Gemini, naar 2e plaats.

Paul | 15 april 2022

door Hans Muntz

Uit de dubbele (inhaal) ontmoeting met Gemini haalde de mannen handballers drie punten. Dinsdag werd in Zoetermeer met 24-25 gewonnen, Donderdag hielden de ploegen elkaar met 22-22 in evenwicht.

Het was in beide ontmoetingen een gelijk opgaande strijd. In de uitwedstrijd steeds nipt voor en de winst binnen gehaald. Thuis steeds nipt achter en toch een gelijkspel eruit gehaald. In beide wedstrijden verdedigend goed, aanvallend slordig waardoor er te weinig werd gescoord. In de thuisontmoeting was Gemini in het eerste deel van de wedstrijd sterk met afstandsschoten. Hierdoor kon de ploeg zelfs weglopen naar een 5-9 voorsprong. Na wat interne wisselingen kreeg de ploeg meer vat op de tegenstander en kon nog voor rust terug komen tot 10-11. Ook in de tweede helft ging het lange tijd gelijk op. Gemini stond dan wel steeds aan de goede kant van de score. De laatste 10 minuten waren hectisch. Gemini stond zelfs met twee man minder op het veld en zag toch de mogelijkheid om een verschil van twee treffers te maken (18-20). In een zinderende slotfase wist Drechtsteden, met een uitstekende Marco van Laar, met 22-22 alsnog een punt over de streep te trekken.

Drechtsteden stijgt nu naar een gedeelde tweede plaats op geruime achterstand van koploper De Meeuwen. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben naast Drechtsteden ook DWS 2, HMS/Achilles 1 en Gemini 1 10 verliespunten. Donderdag 21 april gaat de competitie weer verder met een uitwedstrijd bij nummer laatst Dongen (20.00 uur). Daarna volgen nog uitwedstrijden bij HMS/Achilles (zaterdag 23 april om 21.00 uur), Twist en op 7 mei DWS thuis. Alle mogelijkheden voor plaats 2 nog in eigen hand.

Programma

Donderdag 21 april

Heren              20.00 uur        Dongen 1 – Drechtsteden 1

Zaterdag 23 april

Heren              21.00 uur        HMS/Achilles 1 – Drechtsteden 1

Zondag 24 april

Dames            10.30 uur        Drechtsteden 2 – HV Quintus 5

Dames A jun.  15.15 uur        Drechtsteden 1 – T.O.G.B. 1

Dames A jun.  12.30 uur        HV Quintus 4 – Drechtsteden 2

Heren              13.45 uur        Drechtsteden 2 – HMS/Achilles 2

Heren A jun.   12.50 uur        Drechtsteden 1 – Atomium-Savosa 1 (Zwijndrecht)

Dinsdag 26 april

Dames            20.00 uur        Drechtsteden 1 – Hercules 3 (Zwijndrecht)

Donderdag 28 april

Heren              20.40 uur        Drechtsteden 2 – SDS’99/1

Foto’s: Ruud de Jong

Marco van Laar op dreef
Strijdig

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.