menu Home
Gemeente Nieuws

Anny Attema blijft aan als burgemeester van Ridderkerk tot medio 2023

Paul | 15 april 2022

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 oktober 2022 Anny Attema tot waarnemend burgemeester van Ridderkerk. Haar tweede ambtstermijn loopt per die datum af. Aangezien er dan nog niet voorzien zal zijn in een opvolger, blijft Attema langer aan als waarnemer. Dit op verzoek van de commissaris van de Koning en in overleg met de fractievoorzitters van Ridderkerk.

Burgemeester Attema kondigde in januari tijdens haar nieuwjaarstoespraak aan niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn, omdat zij halverwege een nieuwe termijn 70 jaar wordt. Daardoor is er vanaf 1 oktober 2022 een burgemeestersvacature in Ridderkerk. Vanwege de vele lopende benoemingsprocedures in Zuid-Holland is voor die datum nog geen nieuwe kroonbenoemde burgemeester benoemd in Ridderkerk. Naar verwachting start eind dit jaar de zoektocht naar een opvolger. Om de periode tot aan het aantreden van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester te overbruggen moet een waarnemer aangesteld worden. Attema is graag bereid om het tijdelijke waarnemerschap op zich te nemen.

De commissaris van de Koning heeft derhalve in overleg met de fractievoorzitters van Ridderkerk en burgemeester Attema afgesproken dat zij zal aanblijven tot aan de installatie van een nieuwe burgemeester, naar verwachting medio 2023.

Attema heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. Zij is sinds 2010 burgemeester van de gemeente Ridderkerk. Daarvoor was zij raadslid en wethouder voor de PvdA in de gemeente Vlaardingen (1990-2010)

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.