Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer krijgt loon naar werken in Oosterhout

Paul | 11 april 2022

door Arjan ’t Jong

Op zondag 10 april 2022 speelde Slikkerveer in en tegen Oosterhout een prima wedstrijd. Van de beide koplopers werd in de afgelopen weken onnodig verloren, maar nu moest de nummer drie van de ranglijst er toch echt aan geloven.
De ploeg van trainer Driss El Akchaoui was nog niet helemaal compleet, maar zocht wel meteen in de openingsfase de aanval. De eerste kans van de wedstrijd was voor Iwan Tewelde, die een rebound uit een corner goed in schoot, maar de doelman nipt redding zag brengen, door de bal over te tikken. De eerste kans voor de thuisploeg was echter wel meteen raak. Joël de Vos kon profiteren van niet adequaat handelen van de Slikkerveerse defensie, bedacht zich niet en schoot hard en laag in de verre hoek: 1-0. Twee minuten was er bijna al het antwoord van Slikkerveer. Bas Mulder zette Robert Kosten in stelling, maar zijn schot werd nog net tot corner getikt. Daarna was er nog een tegenslag voor Slikkerveer, want Iwan Tewelde kon niet verder en werd even later vervangen door Jesse Ringlever. In de tussentijd ronde Cerezo Fung-A-Wing een prachtig door hem zelf opgezette combinatie met Chevillio Halden af, door de bal slim in de verre hoek binnen te schieten: 1-1. Om de eerste helft kreeg Slikkerveer al een paar kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Robert Kosten werd goed gepakt door de doelman. De beste kans was voor Ronald Capelle, die oog in oog met de doelman kwam te staan na een fraaie combinatie met Cerezo Fung-A-Wing, maar zag dat de vingertoppen van de doelman net voldoende tegen de bal kwamen, waarna de bal naast ging. De laatste kans voor rust was voor de thuisploeg. Een vrije trap werd goed geklemd door Patrick Werkhoven.
In de tweede helft pakte Slikkerveer de aanvallende draad weer op. In de tweede minuut legde Cerezo Fung-A-Wing de rebound van een corner goed opzij op Robert Kosten, maar zijn schot ging voorlangs. Vier minuten later dacht Chevillio Halden tot score te komen, maar zijn schot ging via de doelman maar net over. Weer een paar minuten later liet Ronald Capelle het net van het doel van Oosterhout bollen, maar was dat wel in het zijnet. Waar Oosterhout in de eerste helft zich vooral bediende van lange ballen naar voren van achteruit, daar probeerde het in de tweede helft meer voetballend, maar bleef het beperkt tot afstandsschoten, die een prooi werden voor Patrick Werkhoven. Slikkerveer kreeg nog kansen via Chevillio Halden en Bas Mulder, maar zij schoten naast. In de 81-ste minuut was het de net ingevallen Denno Stoffels, die op de linkerflank mee naar voren was opgestoomd, die na een combinatie met Bas Mulder, de bal hard en hoog binnen schoot: 1-2. Een verdiende voorsprong voor Slikkerveer, maar dat was in de afgelopen weken niet altijd het geval. Een laatste kans was er daarna nog voor Bas Mulder, maar zijn inzet werd gepakt. Het bleef daarna 1-2, waardoor Slikkerveer de drie punten meer naar huis kon nemen.
Komende donderdag 14 april wacht om 20.30 uur weer een inhaalduel. Slikkerveer speelt dan thuis op het eigen Reijerpark tegen het Rotterdamse Steeds Hooger. Op maandag (Tweede Paasdag) 18 april speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen het Dordtse SC Emma.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Sem Seifi (75 – Tico ten Have), Boy van Reede, Ryan van Dongen, Valerio Vers, Iwan Tewelde (15 – Jesse Ringlever), Robert Kosten, Ronald Capelle, Bas Mulder, Cerezo Fung-A-Wing en Chevillio Halden (64 – Denno Stoffels).