menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Handballers Drechtsteden met lege handen.

Paul | 10 april 2022

door Hans Muntz

In een spannende slotfase ontbrak het de Drechtsteden mannen aan precisie en geluk. Hierdoor ging HMS/Achilles in de slot seconde alsnog met de volle winst (25-26) terug naar Utrecht.

Tijdens een slordige openingsfase, van beide ploegen, ging het lange tijd gelijk op. Dit was terug te vinden in de scores (4-4 en 8-8). Op momenten dat er een verschil gemaakt kon worden, als de tegenstander een man minder had, werd dat niet duidelijk in de score. Bij een stand van 11-12 had Drechtsteden een mindere fase. De gasten konden weg lopen naar een 11-14 voorsprong. Vlak voor rust kon het verschil nog worden teruggebracht tot 12-14. In deel twee leek Drechtsteden de weg omhoog weer gevonden te hebben. Met een sterke Lennard Huisman in doel werden de bordjes verhangen tot een 18-16 voorsprong. Met het verlopen van de tijd liep ook de spanning in de wedstrijd op. Scheidsrechter Broekhuizen had zijn handen hier meer dan vol aan. Hierdoor had de leidsman niet altijd zicht wat er op de rand van de cirkel gebeurde. HMS/Achilles ging hier slim mee om wat weer tot frustratie leidde bij de thuisploeg. Het werd 19-19 door een onterecht gegeven strafworp. Twee fraaie treffers van Ruben de Boer en het was weer 21-19. Opnieuw een strafworp tegen en tijdstraf voor Nils Erkelens het werd 23-23. Tijdens de tumultueuze eindfase kwam Drechtsteden op 25-24. Met nog 2,43 minuten op het scorebord kregen de gasten een twee minuten tijdstraf. Het lukte niet om met een man meer de voorsprong te houden of zelfs uit te breiden. Kansen werden niet benut waarna het alsnog 25-25 werd. Zeven seconde voor tijd zag de scheidsrechter een verdedigingsfout en kreeg HMS/Achilles een strafworp. Dit wapenfeit werd benut waardoor de winst naar de gasten ging.

Na deze nederlaag haakt Drechtsteden definitief af in de strijd om de prijzen. Het is nu zaak om zich te herpakken en het komende tweeluik met Gemini tot een goed einde te brengen. Dinsdagavond uit in Zoetermeer, aanvang 20.15 uur en donderdag thuis om 20.45 uur.

Programma

Dinsdag 12 april

Heren 20.15 uur Gemini 1 – Drechtsteden 1

Donderdag 14 april

Heren 20.45 uur Drechtsteden 1 – Gemini 1

Heren 19.15 uur Drechtsteden 2 – Leidsche Rijn 2

Donderdag 21 april

Heren 20.00 uur Dongen 1 – Drechtsteden 1

Foto’s: Ruud de Jong

Een verbeten strijd
Struggle for life

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Ad Koppendrayer Vishandel
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.