menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Gehavende Drechtsteden handbalsters onderuit.

Paul | 10 april 2022

door Hans Muntz

Zonder zes (!) vaste krachten gingen de handbalsters van Drechtsteden zaterdagavond in Rijpwetering met 25-17 onderuit bij ROAC Toen ook nog Renate du Buisson, vlak na de rust, geblesseerd het veld moest verlaten was de weerstand gebroken.

Voor rust kon Drechtsteden de thuisploeg nog redelijk volgen. Laura Gorter was vanuit de linker opbouw goed op dreef. Maar ook op de cirkel werden de aanvallers regelmatig gevonden terwijl Lisanne Paleewong op de linkerhoek ook regelmatig het doel vond. In het eigen doel was Dunja Berkhout regelmatig een sta in de weg voor de tegenstander. Dit resulteerde in een verdienstelijke 10-10 bij de rust. Ook de start na de rust was veel belovend. Opnieuw kon de Drechtsteden ploeg, tegen de verwachting in, aardig mee met de thuisploeg. Maar toen Renate du Buisson met een blessure het veld moest verlaten ging het mis. Met nog maar één wissel moest de ploeg toezien hoe ROAC het initiatief naar zich toe trok en uiteindelijk met 25-17 wist te winnen.

Trainer Raymond van der Staay was na afloop trots op zijn gehavende ploeg. “Met dank aan de invallers Renate du Buisson, Marissa de Pauw en Yvonne Dallau konden we het lang volhouden. Uiteindelijk braken de snelle tegenaanvallen en break outs ons uiteindelijk op. Het was steeds moeilijker om de tegenstander bij te houden”. Door deze nederlaag is de laatste thuiswedstrijd tegen Hercules op dinsdag 26 april van groot belang. Deze wedstrijd wordt om 20.00 uur in Zwijndrecht gespeeld. Winst is van groot belang om niet in acuut degradatie gevaar te komen. Op 8 mei staat dan nog de laatste uitwedstrijd op het programma bij koploper VENECO/VELO.

Programma

Dinsdag 12 april

Heren              20.15 uur        Gemini 1 – Drechtsteden 1

Donderdag 14 april

Heren              20.45 uur        Drechtsteden 1 – Gemini 1

Heren              19.15 uur        Drechtsteden 2 – Leidsche Rijn 2

Foto: Ruud de Jong

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.