menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Handballers verliezen koploper uit het zicht.

Paul | 3 april 2022

door Hans Muntz

Door een ruime nederlaag bij Hercules 2 (30-20) raken de Drechtsteden handballers koploper De Meeuwen verder uit het zicht. “Aanvallend waren we onmachtig tegen een slimme tegenstander die precies wist hoever ze konden gaan”, was ook de reactie na afloop.

Zonder de geblesseerde Vincent Du Buisson was het een lastige wedstrijd bij een tegenstander waarin spelers liepen met Ere Divisie ervaring. Drechtsteden was aanvallend onmachtig terwijl de ploeg ook verdedigend nog wel eens steekjes liet vallen. Ook was het weer een wedstrijd waarbij geen hars mocht worden gebruikt. Voor Drechtsteden een extra handicap aangezien alle trainingen en thuiswedstrijden hier wel mee getraind en gespeeld wordt. Toch waren er na de rust (14-12) nog volop mogelijkheden. Trainer Lazer Popov bracht de jeugdspelers Brent Muller en Lukas Luijten binnen de lijnen. Ondanks dat ze een ruime voldoende haalden was het niet voldoende om het tij te keren. Hercules was op alle fronten slimmer waardoor er geen aanspraak op de winst kon worden gemaakt. Te veel spelers verzaakten zondag waardoor het een ruime nederlaag werd (30-20).    

Zaterdag staat de herenploeg aan de vooravond van een drukke week. Eerst komt zaterdag om 19.30 uur HMS/Achilles op bezoek. Daarna volgt het tweeluik met Gemini. Eerst dinsdag om 20.15 uur uit en daarna op donderdag de thuiswedstrijd met de aanvang van 20.45 uur. Daarna zal blijken of Drechtsteden alsnog mee kan gaan doen om de prijzen.

Kopgroep.

  1. De Meeuwen 1           14-24
  2. D.W.S. 2                     14-20
  3. Drechtsteden 1         13-19
  4. HMS/Achilles 1           13-18
  5. Gemini 1                     11-15
  6. HCLB 1                       13-13

Programma

Donderdag 7 april

Heren              20.40 uur        Drechtsteden 2 – Auto Smeeing/BDC 2

Zaterdag 9 april

Dames            20.00 uur        R.O.A.C. 1 – Drechtsteden 1

Heren              19.30 uur        Drechtsteden 1 – HMS/Achilles 1

Zondag 10 april

Heren              13.45 uur        Najaden 1 – Drechtsteden 2

Dinsdag 12 april

Heren              20.15 uur        Gemini 1 – Drechtsteden 1

Donderdag 14 april

Heren              20.45 uur        Drechtsteden 1 – Gemini 1

Heren              19.15 uur        Drechtsteden 2 – Leidsche Rijn 2

Foto: Ruud de Jong

Hercules, een lastige tegenstander

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.