menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Drechtstedendames in tweede helft overlopen.

Paul | 3 april 2022

door Hans Muntz

Na de nipte nederlaag in de thuiswedstrijd met Foreholte, twee weken terug, waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar ondanks een grote voorsprong in de eerste helft kwam de ploeg toch bedrogen uit en verloor uiteindelijk kansloos met 27-15.  

Het was een droom start. Binnen 15 minuten stond het 0-7 en leek een mooie overwinning aanstaande. Foreholte leed veel balverlies wat uitstekend door Drechtsteden werd afgestraft. Maar Foreholte kreeg de kans zich te herstellen en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Twaalf treffers konden de gasten in het tweede kwartier van de eerste helft bijschrijven. Drechtsteden kon hier maar 5 treffers tegenoverstellen. Na de rust (12-12) was het nog even een gelijk opgaande wedstrijd maar al snel verloor Drechtsteden de grip op de wedstrijd. Wat coach Raymond van der Staay ook probeerde, Foreholte liep de gasten op alle fronten hard voorbij. Maar drie treffers kon de ploeg nog laten bijtekenen wat uiteraard niet voldoende was. Drechtsteden werd overlopen met een 27-15 nederlaag tot gevolg.

Zaterdagavond moet de ploeg om 20.00 uur aantreden bij R.O.A.C. in Rijpwetering. Hier zullen de dames uit een ander vaatje moeten tappen om niet opnieuw tegen een nederlaag op te lopen. Foreholte is nu Drechtsteden voorbij gegaan op de ranglijst waardoor de ploeg op plaats 8 komt te staan met alleen Atomium’61 en Hercules nog onder zich. Met nog drie wedstrijden op het programma zijn er dan ook volop degradatie zorgen.

Programma

Donderdag 7 april

Heren              20.40 uur        Drechtsteden 2 – Auto Smeeing/BDC 2

Zaterdag 9 april

Dames            20.00 uur        R.O.A.C. 1 – Drechtsteden 1

Heren              19.30 uur        Drechtsteden 1 – HMS/Achilles 1

Zondag 10 april

Heren              13.45 uur        Najaden 1 – Drechtsteden 2

Dinsdag 12 april

Heren              20.15 uur        Gemini 1 – Drechtsteden 1

Donderdag 14 april

Heren              20.45 uur        Drechtsteden 1 – Gemini 1

Heren              19.15 uur        Drechtsteden 2 – Leidsche Rijn 2

Foto: Ruud de Jong

Dit aanstaande doelpunt was niet voldoende

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Bloemenhuis van der Waal
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.