menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Handballers blijven in het spoor van de koplopers.

Paul | 27 maart 2022

door Hans Muntz

De handballers van Drechtsteden zijn zaterdag door de winst op Hercules 2 in het spoor van de koplopers gebleven. Na een redelijk goede eerste helft volgde een mindere tweede, maar de overwinning kwam niet in gevaar.

De eerste helft was de thuisploeg scherp in de verdediging. Hercules had moeite om keeper Sven Stok te passeren. Dit blijkt ook uit het score verloop. Maar 11 keer wisten de gasten in de eerste helft het net aan de Drechtsteden kant te vinden. Aanvallend liep het aanvankelijk beter wat dan ook een ruststand opleverde van 16-11. De tweede helft startte vanuit de thuisploeg sterk. Drechtsteden bouwde een flinke voorsprong op (24-16). Met name Vincent Du Buisson en Nils Erkelens hadden met hun afstandsschoten vanaf de 9 meter succes. Verdedigend ging het daarna wat minder. Veel balverlies en in een rommelige fase kwam Hercules terug op drie punten (26-23). In de slot fase konden de bakens alsnog verzet worden wat resulteerde in een 35-27 overwinning. De A junioren Lukas Luijten en Hugo Wolthuis vulde de ploeg goed aan.

Door deze overwinning blijft de ploeg in het spoor van de Meeuwen, HMS/Achilles en D.W.S. Het beeld in de kopgroep is aardig vertroebeld omdat er een verschil is in gespeelde wedstrijden. De topper tussen HMS/Achilles en de Meeuwen werd met 20-23 gewonnen door de Rotterdammers. Op plek 4 heeft Drechtsteden één verliespunt meer als de Meeuwen, de ploeg waar drie punten tegen verspeelt werden en staan dus virtueel tweede. Donderdag kan er opnieuw een stapje in de goede richting worden gemaakt tijdens de inhaalwedstrijd met Celeritas/Houten (20.40 uur). Deze ploeg nog maar 8 wedstrijden gespeeld en staat op de laatste plaats. Maar zoals altijd zit het gevaar in een klein hoekje. Zondag speelt de ploeg opnieuw tegen Hercules. Nu in Den Haag, aanvang 14.35 uur.    

Programma

Donderdag 31 maart

Heren              20.40 uur        Drechtsteden 1 – Celeritas/Houten 1

Zondag 3 april

Dames            11.00 uur        Foreholte 4 – Drechtsteden 1

Heren              14.35 uur        Hercules 2 – Drechtsteden 1

Heren              15.05 uur        Neijenrodes 1 – Drechtsteden 2

Dames A jun.  09.30 uur        Drechtsteden 1 – Olympia’72/1

Heren A jun.   12.15 uur        E.H.C. 1 – Drechtsteden 1

Foto’s: Ruud de Jong

#Meetoo! Marco van Laar in het nauw
Vincent Du Buisson heeft een opstapje nodig

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.