Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer kent weinig moeite met Irene ‘58

Paul | 20 maart 2022

door Arjan ’t Jong

Als eerste wedstrijd in drie weken kwam Slikkerveer op zondag 20 maart 2022 thuis op het eigen Reijerpark in actie tegen het Brabantse Irene ’58. Op 17 oktober won Slikkerveer het uitduel al met 1-5.
Meteen al in de openingsfase zette Slikkerveer druk op het doel van Irene ’58 uit Den Hout. Trainer Driss El Akchaoui kon vandaag geen beroep doen op onder andere Robert Kosten, Damion Janssen, Steven de la Rambelje, Denno Stoffels, Aaron Plaizier en Jesse Ringlever bleef uit voorzorg op de bank. Hierdoor maakte Merijn Wierenga zijn debuut en speelde hij verdienstelijk op het middenveld. In de derde minuut schoot Cerezo Fung-A-Wing maar net naast. Een minuut later legde Bas Mulder goed terug op Ronald Capelle, wiens inzet maar net over kon worden getikt. Pas in de zestiende minuut was er ook een kansje voor de bezoekers. Uit een corner volgde een scrimmage voor het doel van Patrick Werkhoven, maar de defensie lette goed op. Vijf minuten later zag Bas Mulder zijn schoot over de kruising heen gaan. Pas na een half uur spelen was het wel raak voor Slikkerveer. Verdediger Sem Seifi opende de score met een bekeken schot vanaf de rand van de zestien. Met een fraaie krul verdween de bal in de verre hoek: 1-0. Twee minuten later was de voorsprong al verdubbeld. Een voorzet van Chevillio Halden vanaf de rechterflank werd goed binnen gewerkt door Bas Mulder: 2-0. In de 38-ste minuut was het wederom een prima voorzet van Chevillio Halden. Dit keer was het Cerezo Fung-A-Wing die tussen twee tegenstanders door de bal kon binnenkoppen: 3-0. In het restant van de eerste helft waren er nog kansen voor Chevillio Halden en Valerio Vers, maar beide schoten waren niet tussen de palen. Het bleef zodoende 3-0 bij de rust.
In de tweede helft bleef Slikkerveer het doel van de bezoekers bestoken. Ronald Capelle werd fraai vrij gespeeld voor het doel na een aanval over meerdere schijven, maar zijn schot ging naast. Een voorzet van Sem Seifi werd goed ingekopt door Cerezo Fung-A-Wing maar ook goed gepakt door de doelman. Na een uur spelen werd ook in de tweede helft de verdediging van Irene ’58 beslecht. Een schot van Ronald Capelle stuitte terug het veld in, waarna Chevillio Halden de bal slim in het doel werkte: 4-0. Nog geen minuut later lag ook de 5-0 in het doel. Goed storend werk op het middenveld bezorgde meteen balbezit, waarna Chevillio Halden in stelling werd gebracht. Oog in oog met de doelman schoot hij de bal keurig langs de uitkomende keeper in het doel: 5-0. Weer twee minuten later speelde Cerezo Fung-A-Wing met een boogbal op Bas Mulder. Die bedacht zich niet, met een geweldige volley liet hij de bal in de verre hoek binnen vallen: 6-0. Een kwartier voor tijd maakte Bas Mulder zijn hattrick vol. Een voorzet van Nick Geluk werd teruggelegd door Chevillio Halden op Mulder, die zich niet bedacht en de bal in de touwen joeg: 7-0. Het slotakkoord was voor de ingevallen debutant en nog A-junior Cheraino Korver, die een klutsbal bij de tweede paal keurig binnen kopte: 8-0. Al met al een vrij eenvoudige overwinning van Slikkerveer op de nummer laatst van de ranglijst. Komende zondag 27 maart wacht om 14.30 uur een lastige uitwedstrijd tegen SC Gastel.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Sem Seifi, Valerio Vers, Merijn Wierenga (46 – Nick Geluk), Tico ten Have, Ronald Capelle, Cerezo Fung-A-Wing (80 – Cheraino Korver), Bas Mulder en Chevillio Halden.