menu Home
Algemeen

ONLINE Lezingenserie ‘Inwijding en het Egyptische dodenboek’

Paul | 20 maart 2022

ONLINE Lezingenserie ‘Inwijding en het Egyptische dodenboek’, georganiseerd door de Theosophical Society Point Loma, op 30 mrt, 6, 13 en 20 april via www.blavatskyhouse.org. Vragen stellen kan via de chatfunctie. Eerder gehouden lezingen kunnen via YouTube gevolgd worden.

De aloude Theosofia geeft inzicht in de processen van Inwijding. Daarbij is zuiverheid van motief en denken van de inwijdeling cruciaal. In hoeverre wordt dit inzicht weerspiegeld in het Egyptische dodenboek? Vanuit de Theosofia zal een beeld geschetst worden van de vier grote fasen van Inwijding en wat daarover terug te vinden is in het Egyptische dodenboek.

Meer specifiek wat de relatie is tussen:

de Inwijding van de Grote Geboorte en het wegen van het hart

de Inwijdingen van de Grote Beproeving en de Grote Verzaking en de reis door Amenti

de Inwijding van de Grote Overgang en Osiris worden

==

Inwijding en het Egyptische dodenboek
30 maart 2022 – 19:30
De aloude Theosofia geeft inzicht in de processen van Inwijding. Daarbij is zuiverheid van motief en denken van de inwijdeling cruciaal. In hoeverre wordt dit inzicht weerspiegeld in de cultuur van het Oude Egypte en het Egyptische dodenboek? De vier grote fasen van Inwijding uit de Theosofia zullen worden vergeleken met de verschillende fasen in het Egyptische dodenboek.

==

De Inwijding van de Grote Geboorte: het wegen van het hart
6 april 2022 – 19:30
De vierde grote Inwijding wordt die van de Grote Geboorte genoemd. Wat is het karakter van deze Inwijding en wat is de relatie met het wegen van het hart in het Egyptische dodenboek?

==

De Inwijding van de Grote Beproeving en Grote Verzaking: de reis door Amenti
13 april 2022 – 19:30
De vijfde grote Inwijding wordt de Grote Beproeving genoemd en de zesde grote Inwijding de Grote Verzaking. Wat is het karakter van deze Inwijdingen en wat is de relatie met de reis door Amenti in het Egyptische dodenboek?

==

De Inwijding van de Grote Overgang: Osiris worden
20 april 2022 – 19:30
De zevende grote Inwijding wordt die van de Grote Overgang genoemd. Wat is het karakter van deze Inwijding en wat is de relatie met Osiris worden in het Egyptische dodenboek?

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.