menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Drechtsteden handballers in de wachtkamer.

Paul | 18 maart 2022

door Hans Muntz

Na de onverwachte nederlaag zondag bij HCLB, kon ook donderdagavond niet de volle winst worden gepakt. Naaste concurrent de Meeuwen hield Drechtsteden op een gelijkspel. Hierdoor zit de ploeg voorlopig even (?) in de wachtkamer.

Drechtsteden ging vlot van start en kwam al snel op een 3-1 voorsprong. Nadat de Meeuwen de schrik te boven was werd het al gauw een gelijk opgaande strijd. Maar eerst stond Justin Vlasblom volop in de belangstelling met drie prachtige treffers op rij (6-3). De Meeuwen kon de schade snel herstellen (6-6). In de strijd voor de pauze zag scheidsrechter John van Sprang twee Drechtsteden treffers over het hoofd. Waar normaal twee scheidsrechters in dit soort wedstrijden de leiding hebben moest van Sprang het nu alleen doen. Hij zag de bal, die de Meeuwen doelman achter de lijn vandaan haalde en het harde schot dat van de achterkant van het doel terug in het veld kwam, over het hoofd. Dit tot ergernis van trainer en speler Lazar Popov die zijn commentaar op de leiding moest bekopen met geel en een tijdstraf. Bij rust stond er een kleine voorsprong met 13-12 op het scorebord.

In het tweede deel was het opnieuw een spannende wedstrijd. Drechtsteden verloor echter de grip op de tegenstander (17-18 in de 10e minuut) en zag tot overmaat van ramp dat opnieuw een treffer over het hoofd werd gezien. De frustratie nam verder toe en De Meeuwen maakte hier dankbaar gebruik van. In minuut 21 werd het zelfs 19-23 en leek een nieuwe nederlaag aanstaande. Drechtsteden stroopte alsnog de mouwen op en kwam 55 seconde voor het einde op 24-25. Die laatste seconde stonden bol van de zenuwen maar het lukte Marco van Laar alsnog om 8 seconde voor het einde de gelijkmaker (25-25) aan te laten tekenen.

Trainer Lazar Popov, die opvallend veel zelf binnen de lijnen kwam, zag dat de ploeg beter moet spelen wil het een rol blijven spelen in de kopgroep van de Hoofdklasse C. Nu konden de drie over het hoofd geziene doelpunten als verzachtende omstandigheden worden opgevoerd, maar dit had niet nodig hoeven te zijn. De ploeg moet leren beter met frustraties om te gaan en uit te gaan van de eigen kracht. Gelukkig kan er al heel snel revanche worden gehaald. Zaterdagavond 20.20 uur komt Gemini op bezoek. Ook een ploeg uit het linker rijtje. Wil de ploeg mee blijven doen om de prijzen, dan moet er gewonnen worden.  

Programma

Zaterdag 19 maart

Heren              20.20 uur        Drechtsteden 1 – Gemini 1

Heren              18.45 uur        Drechtsteden 2 – Nijenrodes 2

Zondag 20 maart

Dames            14.00 uur        Drechtsteden 1 – Foreholte 4

Dames A. jun. 12.45 uur        Drechtsteden 1 – Savosa 2

Hoofdklasse C

  1. HMS/Achilles 1           11-18              7.   Hercules 2                        10-08
  2. De Meewen 1             11-18              8.   Foreholte 1                       09-04
  3. D.W.S. 2                     13-18              9.   Dongen 1                         10-04
  4. Drechtsteden 1           10-15              10. Celeritas/Houten 1           07-02
  5. Gemini 1                     09-11              11. Twist 1                              10-01
  6. HCLB 1                       10-11              12. United Breda/Orion R 1 Terug getrokken!

Foto’s: Ruud de Jong

Keeper Sven Stok kijkt de bal naast
Niels Erkelens aan schot

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.