menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Geflatteerde nederlaag handbalsters Drechtsteden.

Paul | 14 maart 2022

door Hans Muntz

Trainer van der Staay was na afloop van de verloren wedstrijd bij en tegen Van der Voort/Quintus duidelijk in zijn analyse. De snelle tegenstander was beter, maar als wij alle kansen hadden benut, was het verschil aanzienlijk kleiner geweest. Hij ziet in het vertoonde spel wekelijks vooruitgang.

De eerste twintig minuten kon Drechtsteden de geduchte tegenstander uit Kwintsheul bijbenen. Net als in de (verloren) thuiswedstrijd kon de ploeg via diverse onderscheppingen en break-outs zelfs een kleine voorsprong nemen. “Aanvallend waren we via Laura Gorter en Irona Iroftay goed op dreef wat helaas niet gezegd kon worden van de verdediging”, vertelde Raymond van der Staay na afloop. “We maakte te veel foutjes waarvan Quintus, via hun sterke cirkelspeelster en linker opbouwer, maximaal gebruik van hebben gemaakt”. Het resultaat was een 18-13 achterstand bij rust. In de tweede helft kon niet worden voorkomen dat oud Drechtsteden speelster Laura de Vos het verschil eerst groter maakte(22-14). Op wilskracht kon de ploeg echter het tij weer iets keren. Jennifer van Toorn van Drongelen als linkerhoek en Marissa de Pauw op de cirkel konden het verschil weer verkleinen (24-18). Ondanks dat het verdedigend weer beter ging, met keepster Dunja Berkhout in een hoofdrol, kon een nederlaag niet worden voorkomen. Uiteindelijk staakte de strijd onder leiding van scheidsrechter Denise Steringa bij een stand van 32-21.  

Zondag gaat om 14.00 uur de competitie weer verder met een ploeg die ook in de onderste kant van de stand verblijft. Op het Reyerpark is Foreholte de tegenstander. Je kan hierbij spreken van een regelrechte degradatie kraker.  

Programma

Donderdag 17 maart

Heren              20.45  uur       Drechtsteden 1 – De Meeuwen 1

Zaterdag 19 maart

Heren              20.20 uur        Drechtsteden 1 – Gemini 1

Heren              18.45 uur        Drechtsteden 2 – Nijenrodes 2

Zondag 20 maart

Dames            14.00 uur        Drechtsteden 1 – Foreholte 4

Dames A. jun. 12.45 uur        Drechtsteden 1 – Savosa 2

Foto: Ruud de Jong

Irona Irofty

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Ad Koppendrayer Vishandel
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.