menu Home
Algemeen

Inzamelingsactie Brandweer

Paul | 9 maart 2022

Beste inwoner van Ridderkerk (met het hart op de goede plaats),

Op dit moment is zich in de Ukraine een humanitaire ramp aan het voltrekken en miljoenen inwoners van dit getroffen land moeten door het oorlogsgeweld vluchten naar het buitenland.
Dagelijks zien we op de TV dat moeders met kleine kinderen en ouderen met weinig bezittingen totaal ontredderd de grens over trekken met slechts een klein koffertje voor de eerste levensbehoefte.

De Nederlandse regering heeft alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland opgedragen om ieder 2000 vluchtelingen op te nemen dus zo ook in onze regio Rotterdam Rijnmond.

“De Brandweer is er altijd” is de slogan van ons regionale Korps

Daarom heeft de brandweer in de regio Rotterdam-Rijnmond het initiatief genomen om samen met het Rode Kruis Nederland spullen in te zamelen voor de eerste levensbehoefte en het welzijn van de kinderen uit de Ukraine die momenteel in onze regio verblijven.

Deze keer hebben wij u hulp een keer keihard nodig en willen u vragen indien u spullen heeft deze af te geven op bij de lokale brandweerkazerne in uw gemeente, dan zorgen wij dat deze spullen netjes worden overgedragen aan het Rode Kruis.
Soms is de brandweer even niet op de kazerne, omdat zij zijn uitgerukt of dat het bijvoorbeeld een vrijwillige kazerne is waar niet altijd collegae aanwezig zijn anders dan bij een incident.
Dit is geen probleem als u de spullen netjes bij onze kazerne voordeur zet in kratten of dozen zorgen wij ervoor dat we het opslaan in onze kazerne.

Onderstaand treft u een overzicht aan van de spullen waar wij en het Rode Kruis op dit moment veel behoefte aan hebben om deze vluchtelingen te helpen in onze regio.

Namens alle brandweermannen en brandweervrouwen van het korps Rotterdam-Rijnmond dank voor uw hulp!

Natte washandjes Kleurpotloden
Shampoo Kleurboeken
Zeep, douchegel Voetbal
Tandpasta Pennen
Tandenborstels Schrijfblokken
Maandverband Speelgoed zonder geluid
Toiletpapier Pakken Bar le Duc water
Bodylotion Kleding vrouwen en kinderen
Luiers Ondergoed vrouwen en Kinderen
Babyvoeding Sokken
Houdbare levensmiddelen Schoenen
Oploskoffie Reistassen
Thee Trolleykoffer
Snoep voor de kinderen Rugzakken

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.