Ridderkerk FM Sportnieuws: RVVH moeizaam gelijk tegen Heerjansdam

Paul | 6 maart 2022

Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam zijn zeperd van vorige week in en tegen Brielle niet recht kunnen zetten. In een matige en alleen aan het slot spannende wedstrijd werd de derby tegen de Dammers met 2-2 afgesloten.

De eerste helft was ronduit slecht om te zien. Beide ploegen grossierden in foute passes en veel onnodig balverlies waardoor het spel soms niet om aan te gluren was. Er waren dan ook nauwelijks kansen te noteren voor beide ploegen. Heerjansdam mocht na zo’n twintig minuten spelen zijn eerste corners nemen die door de RVVH-defensie simpel konden worden verwerkt. Na bijna een half uur spelen zette Heerjansdam een goede aanval over links op waarbij Antonio Ilic ineens voor keeper Nikolic verscheen en de 0-1 in de linker benedenhoek kon binnen schuiven. Kort hiervoor was aanvoerder Merencia met een hamstringblessure van het veld gegaan en was wellicht de organisatie bij RVVH nog even zoek. Enkele minuten later mocht Dieterich een vrije trap vanaf rechts nemen maar leverde dit evenals de rebound niks op. Diezelfde Dieterich zag even later zijn harde schot door de keeper en de paal net naast gaan ten koste van een corner na een goede aanval over de rechterflank. De corner leverde niets op evenals de corner van Heerjansdam vlak voor rust zodat de rust aanbrak met een 0-1 stand.

Na de thee begon RVVH met drie verse krachten om zo wat aanvallender te kunnen spelen. Na een corner kon Dieterich hard inschieten maar Heerjansdam-keeper Roos kon redden. Ook bij een vrije trap van Eggers kon hij op het nippertje redding brengen. Ook een door Stolk genomen corner leverde via de kluts niets op. Halverwege de tweede helft kwam Heerjansdam bijna op 0-2 maar Gert Jan Plaizier kopte te zacht in zodat Nikolic kon redden. Twee minuten later viel volkomen onverwachts aan de andere kant wel een goal. Railey Martijn wilde terug koppen op zijn eigen keeper maar kopte tot zijn eigen verbazing over hem heen waarna de bal tergend langzaam in het doel rolde: 1-1. Heerjansdam liet het er echter niet bij zitten en zette vervolgens enkele goede aanvallen op. Dit leverde vier minuten na de gelijkmaker al een goal op. Lukas Valster slalomde gemakkelijk door het hart van de RVVH-defensie en scoorde met een bekeken schuiver fraai de 1-2. RVVH moest nu alles op alles zetten om nog langszij te komen en zette aan tot een waar slotoffensief. Uit een van deze aanvallen legde Brandon Könemann twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de bal pan klaar voor Remco Buist, die geen moeite had om vlak voor de doellijn de 2-2 binnen te werken. Bijna werd het nog 3-2 na een aantal scrimmages in de lange blessuretijd maar eerlijk gezegd zou dit niet verdiend geweest zijn. RVVH mocht dit gelijkspel koesteren na een moeizaam verlopen wedstrijd.

RVVH – Heerjansdam 2-2 (0-1)