menu Home
Gemeente Nieuws

Sirenes loeien op maandag 7 maart

Paul | 5 maart 2022

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4.278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.

De sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten.

Als de sirene gaat, krijgt de regionale radio de rol van officiële noodzender. In onze regio is dat Radio Rijnmond, te ontvangen via 93.4 FM in de ether. Op deze zender meldt de overheid wat er aan de hand is en welk gevaar er is. Volg alle instructies op. De overheid geeft ook informatie via de website rijnmondveilig.nl en/of crisis.nl.

Klachten over het niet horen van sirenes kunnen worden gemeld bij de regionale brandweer.

Sirenes gaan niet af op nationale herdenkings- of feestdagen. In juni worden de sirenes niet getest omdat de eerste maandag van die maand op Tweede Pinksterdag valt.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.