menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Spijkenisse slaat aanval Rijsoord af

Paul | 27 februari 2022

door Wim de Rooij

In een zonovergoten Spijkenisse werd zaterdagmiddag een regelrecht degradatieduel gespeeld. Rijsoord en Spijkenisse bezetten met twee punten verschil de onderste twee plaatsen in een competitie. De winnaar zou deze zaterdagmiddag spekkoper zijn. Of Spijkenisse zou verder uitlopen of zou naar de onderste plaats verhuizen. Echter gelijke spelen zijn ook mogelijk en dat gebeurde ook deze wedstrijd, waardoor er onderin niets veranderde. Alhoewel, beide ploegen schoven wel een stukje op naar Achilles ’29, dat de hete adem van deze twee ploegen in de nek moet voelen.

Op het slechte veld van de v.v. Spijkenisse werd de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Martijn Kool begonnen. Bij Rijsoord dezelfde opstelling als vorige week. Ook doelman Christian van Wijngen, die toen geen goede indruk maakte, werd door trainer Clemens Bastiaansen opgesteld. De doelman zou gelijk zijn visitekaartje aan zijn nieuwe club afgeven, want hij speelde een prima wedstrijd. Het uitverdedigen van de v.v. Rijsoord is regelmatig ‘tenenkrommend’ en leidt meer dan nodig tot soms hachelijke situaties voor het doel van Van Wijngen. Al in de vierde minuut miste Jardel Drenthe bij het uitverdedigen de bal en kreeg Julien Gret een uitgelezen kans om de openingstreffer voor zijn ploeg te maken. Hij schoot echter huizenhoog over. Maar drie minuten later was het wel raak. Spijkenisse sneed als een mes door de verdediging van Rijsoord, Daan Bourgonje zette de bal vanaf rechts voor en toen kon Gret wel scoren; 1-0. Een tegenvaller voor Rijsoord en in die periode zette de thuisploeg de Kraaien onder druk om zo snel mogelijk een twee treffer te maken. Het overwicht in die periode was ook aan Spijkenisse, maar na een twintig minuten kreeg Rijsoord meer vat op het spel en waren de ploegen in evenwicht. De aanvallen aan beide kanten leverden echter nauwelijks gevaar op. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Rijsoord dankzij een eigen doelpunt van een speler van Spijkenisse uit een hoekschop op gelijke hoogte; 1-1. De aangever van het doelpunt was Danny Haasdijk en via één van de spelers van Spijkenisse verdween de bal in het doel. Een mooie opsteker voor Rijsoord, want Spijkenisse was in die periode na een goed begin niet in goeden doen. Een minuut voor de rust kwam Rijsoord zelfs op voorsprong door een doelpunt van Danilo Alkema; 1-2. Uit een prima voorzet van Nick Ruigrok hield hij de bal goed vast om vervolgens oud-Rijsoord doelman Ragip Özrak kansloos te laten. En het feest was nog niet over, want in blessuretijd kapte Maily Lopez bij een hoekschop zijn tegenstander prima uit en liet de doelman wederom kansloos; 1-3. Een prima opsteker zo kort voor de rust, maar de Kraaien wisten toen al dat het na de rust zou gaan ‘stormen’ en dat Spijkenisse op jacht zou gaan naar doelpunten.

Druk op doel

Zoals verwacht kwam Spijkenisse getergd uit de kleedkamer en wilde wat aan de voor de thuisploeg beschamende stand doen. Al na vier minuten gaf invaller Mika Weerts zijn visitekaartje af, maar in het strafschopgebied schoot hij de bal hoog over. Spijkenisse zette Rijsoord meer en meer onder druk. En twaalf minuten na de rust kwam de door Rijsoord gevreesde tegentreffer. Weer was het Weerts, die hierbij betrokken was. Hij werd de diepte in gestuurd en liet doelman Van Wijngen kansloos; 2-3. Het doelpunt kwam voor Rijsoord te vroeg en gaf de thuisploeg vleugels. Het offensief leverde resultaat op. Met nog een half uur te spelen onderscheidde doelman Christian van Wijngen zich enkele malen met prima ingrepen. Zo ook op schoten van Weerts en Bourgonje, die hij vakkundig onschadelijk maakte. De druk bleef echter groot en Rijsoord moest het vooral hebben van uitvallen, waarbij Gazar Dermendjan ogenschijnlijk onvermoeibaar sprintje na sprintje trok. Zeven minuten voor het einde voltrok Glenn Rijsdijk uit een hoekschop koppend toch het vonnis en zorgde ervoor dat de stand weer gelijk kwam. In de laatste minuut van de wedstrijd was er nog een fraai schot van Nick Ruigrok, maar doelman Ragip wilde niet onder doen voor zijn collega van Rijsoord en tikte de bal vakkundig over het doel. Rijsoord kan terugkijken op een wedstrijd, die wellicht niet altijd even fraai was, maar waarin door iedereen keihard werd gewerkt en een voor deze middag maximaal resultaat werd behaald.

Rijsoord, Spijkenisse en Achilles 29 staan dicht bij elkaar in de staart van de hoofdklasse A. Daar is dus nog van alles mogelijk. En zaterdag komt het Achilles uit Veen bij Rijsoord op bezoek. Met een goede instelling en inzet moeten ook hier kansen liggen.  

Opstelling: Christian van Wijngen – Jayson Donk (87. Angelo Ravenberg) – Stefan Havelaar – Maily Lopez – Lorenzo Braaf – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema – Nick Ruigrok – Gianni Straal (76. Shamir de Jesus) – Danny Haasdijk – Jardel Drenthe (67. Romano Niamut).

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.