menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer loopt onnodig averij op in Dordrecht

Paul | 21 februari 2022

door Arjan ’t Jong

Op een kletsnatte Sportpark Krommedijk beleefde Slikkerveer een teleurstellende hervatting van de competitie. Medemiddenmoter RCD trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind.

In de opstelling maakte coach Driss El Akchaoui plek voor de weer fitte Cerezo Fung-A-Wing en Ronald Capelle. Zij zagen Slikkerveer – ondanks het ontbreken van goed voetbal – de overhand pakken. Bas Mulder en Fung-A-Wing strandden beiden oog in oog met de keeper en verzuimden Slikkerveer op voorsprong te zetten. Gelukkig stonden Mulder en Fung-A-Wing na 15 minuten wel aan de basis van de 1-0, die uiteindelijk door Damion Janssen werd ingeschoten. Tot de rust zag een handjevol doorweekte supporters weliswaar een slordig veldspel, maar zagen zij de Ridderkerkers ook weinig weggeven.

Na de rust bleef het met bakken uit de hemel komen. Feit is dat de wedstrijd zich meer opende en beide teams meer kansen creëerden. Het was echter RCD dat na de warme thee als eerst doel trof. In nog geen tien minuten tijd bogen zij de achterstand om in een andere realiteit op het scorebord. Op de counter maakten de Dordtenaren scherp gebruik van slimme kneepjes en onbeschutte ruimtes. Ook de winnende goal laat zich aan die omschrijving recht doen, waardoor de gelijkmaker van Janssen iets daarvoor niets meer was dan een sprankje Ridderkerse hoop die slechts enkele minuten duurde.

Aanstaande dinsdag 20.00 uur wordt in het teken van de Fidus Cup aan de Vlasstraat aangetreden tegen Rijsoord. Zondag komt GSC/ODS voor de competitie op bezoek. Om 14.00 is dan de aftrap. Het bestuur nodigt alle leden uit om deze wedstrijddag weer gezamenlijk en op Slikkerveerse wijze te beleven!

Opstelling: Patrick Werkhoven, Sem Seifie, Steven de la Rambelje, Ryan van Dongen, Valerio Vers , Ronald Capelle (70 – Chevillio Halden), Jesse Ringlever (85 – Nick Geluk), Damion Janssen, Robert Kosten, Bas Mulder en Cerezo Fung-A-Wing.

Foto’s: Roelie ’t Jong

2022-02-20 RCD – Slikkerveer Damion Janssen scoorde 2 keer
2022-02-20 RCD – Slikkerveer Cerezo Fung-A-Wing

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Bloemenhuis van der Waal
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.