Ridderkerk FM Sportnieuws: Rijsoord kansloos in Scherpenzeel

Paul | 20 februari 2022

Eindelijk kon Rijsoord zaterdag weer aan de tweede helft van de competitie beginnen en de eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Scherpenzeel. Ieder punt is voor Rijsoord van groot belang om degradatie te ontlopen en dus wordt iedere wedstrijd weer vol goede moed aangevangen. De technische staf zal ongetwijfeld een strijdplan hebben ontwikkeld, maar dat kon al na twee minuten overboord worden gegooid toen de thuisploeg al de openingstreffer scoorde. Met nog vijf tegentreffers zou het een wedstrijd worden om maar gauw te vergeten.

Voorafgaand aan de wedstrijd moest in de verdediging geschoven worden, omdat Angelo Ravenberg geblesseerd was. Lorenzo Braaf, de laatste wedstrijden actief op het middenveld, werd weer in de verdediging geposteerd. Een pluspunt was dat Gianni Straal na een blessure weer opgesteld kon worden. Maar, zoals aangegeven, keek Rijsoord al binnen twee minuten tegen een achterstand aan en dat zal voor ieder team als een mentale dreun gelden. Bij een van de eerste aanvallen van de thuisploeg werd Arwin van Soest de diepte ingestuurd en zonder hem aan te pakken liet hij doelman Christian van Wijngen kansloos. De doelman van Rijsoord, die het komende seizoen voor Spijkenisse zal uitkomen, trok deze wedstrijd wel de aandacht. Met enkele goede reddingen, maar ook met enkele misgrepen op cruciale momenten, drukte hij een stempel op de wedstrijd. Scherpenzeel bleef aanvallen en ging op zoek naar de tweede treffer, maar Rijsoord herpakte zich en kreeg meer vat op het spel van de thuisploeg. Gedurende een kwartier was er sprake van prima tegenspel en was er zelfs binnen twintig minuten een grote kans voor Rijsoord. Een voorzet van Nick Ruigrok kwam echter niet goed uit bij Gazar Dermandjan, waardoor deze zich niet in een kansrijke positie kon manoeuvreren. Een gelijkmaker hoorde in die periode tot de mogelijkheden, echter een minuut na de kans voor Rijsoord werd het goede gevoel weer de grond in geboord door een doelpunt van de thuisploeg. Een alweer doorschietende bal kon niet door Jayson Donk en Christian van Wijngen onschadelijk worden gemaakt. De doelman beroerde de bal nog wel, maar onvoldoende om Nehkomi Veldt van het scoren af te houden; 2-0. En nog eens vier minuten later was het al 3-0 en speelde Rijsoord een kansloze wedstrijd. Een hoekschop werd door iedereen van Rijsoord gemist en toen was het voor alweer Arwin van Soest een koud kunstje om zijn tweede en de derde van Scherpenzeel aan te tekenen. Er was nog wel een kans voor Rijsoord om wat terug te doen, maar de door een fout in de verdediging van de thuisploeg plotseling vrijstaande Gazar Dermendjan had dan wel beter moeten ‘afdrukken’. Nu was het een slechte afronding van deze kans, waardoor de Kraaien niet konden tegenscoren. De thuisploeg had een heerlijke middag en kon freewheelend de tweede helft tegemoet zien. Wel onderscheidde Van Wijngen zich in die periode met enkele prima herinneringen en voorkwam daarmee een grotere achterstand voor zijn team.

Afstraffing

Ook in de tweede helft zou Scherpenzeel driemaal scoren. Na vijf minuten wisselde trainer Clemens Bastiaansen driemaal, maar dat bleek niets uit te halen, want enkele minuten na de wisselingen kon Arwin van Soest zijn hattrick compleet maken; 4-0. De laatste twee doelpunten van Corné Davelaar en Mark de Graaf kan doelman Van Wijngen zichzelf aanrekenen. De schoten van buiten het strafschopgebied kwamen recht op hem af, maar om onverklaarbare redenen kreeg hij de ballen niet onder controle, waardoor het vijfde en zesde doelpunt van Scherpenzeel op het scorebord kwamen. Een regelrechte afstraffing voor de Kraaien.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Spijkenisse op het programma. Spijkenisse verloor zaterdag de uitwedstrijd tegen Poortugaal met 1-0 en staat met twee punten meer dan Rijsoord op de voorlaatste plaats. Beide ploegen zullen willen winnen om uit de gevarenzone te komen, maar dan zal Rijsoord wel uit een ander vaatje moeten tappen dan deze zaterdagmiddag.

Trainer Clemens Bastiaansen gaf na afloop van de wedstrijd toe wel betere dagen te hebben gehad. “We begonnen slecht aan de wedstrijd. We staan al na een minuut met 1-0 achter en binnen twintig minuten zelfs met 3-0. De jongens hebben echter hun stinkende best gedaan en na de rust hebben we ons systeem wat veranderd. Om toch nog wat terug te kunnen doen. Ik maak de spelers geen verwijten, want we blijven ons ontwikkelen en verbeteren. Alleen betaalt dat zich op dit moment niet uit. We moeten positief blijven werken met elkaar en dat gebeurt ook. Daar ben ik tevreden over.”

Opstelling: Christian van Wijngen – Jayson Donk – Stefan Havelaar – Maily Lopez – Gazar Dermandjan – Danilo Alkema – Nick Ruigrok (50. Shamir de Jesus) – Gianni Straal (50. Noer-Eddine Kasmi) – Danny Haasdijk (50. Romano Niamut) – Jardel Drenthe.